Edwin WInkels over Johan Cruijff bij Venstra .

CruijffNaar aanleiding van zijn boek over Johan Cruijff is Edwin Winkels zaterdag 18 juni om 16.00 bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein.

Winkels emigreerde als jonge journalist naar Barcelona in 1988, toen Cruijff er trainer werd. Sindsdien hebben de twee elkaar met grote regelmaat ontmoet. Voor interviews en informele gesprekken, op persconferenties en bij spontane ontmoetingen, op hoge toppen en in diepe dalen. Dit boek is Winkels’ persoonlijke relaas over die 28 jaar met Cruijff in Barcelona. Een even bewonderende als kritische beschouwing over de beroemdste Nederlander ooit, gelardeerd met bijzondere anekdotes en ontboezemingen.

Edwin Winkels (1962) is journalist, een graag gezien gast in veel Sportprogramma’s en sinds 2013 schrijver van romans. Hij debuteerde met Welkom Thuis, waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: ‘Wat een boek! Het lef dat ook Tommy Wieringa heeft.’ In 2014 verscheen Haar laatste vlucht, waarvan in 2016 ook een Spaanse editie werd gelanceerd. In de lente van 2016 verscheen zijn historische roman Het oog van de orkaan

Bij Libris Venstra komt een paar stukken voordragen uit zijn boek Johan Cruijff in Barcelona, de mythe van de verlosser. Gratis toegang.

 

 

Lees ook:Auteur Boekenweekgeschenk bij Venstra
Lees ook:Viggo Waas met ‘Cruijff & Pipo’ in Griffioen
Lees ook:Tommy Wieringa en Gerbrand Bakker op literaire avond
Lees ook:Lezing over Vondel door biograaf Piet Calis
Lees ook:Håkan Nesser en Rens Kroes bij Venstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.