Tommy Wieringa en Gerbrand Bakker op literaire avond

Tommy Wieringa en Gerbrand Bakker werken maandag 16 april (20.15 uur) mee aan een literaire avond in de Bibliotheek aan het Stadsplein. Wieringa debuteerde in 1995 met de roman Dormantique's manco, maar werd vooral bekend door Joe Speedboot, dat in 2005 verscheen. Bakker kreeg voor zijn romandebuut Boven is het stil het Gouden Ezelsoor voor het ebst verkochte debuut.

 

Joe Speedboot werd door recensenten en lezers de hemel ingeprezen en voor alle grote literaire prijzen genomineerd. In 2006 publiceerde Wieringa de reisverhalenbundel Ik was nooit in Isfahaan. Over het debuut van Gerbrand Bakker, de auteur met wie hij op 23 april samen op het podium staat, zei hij: ‘Sinds Gerbrand Bakker ben ik de op één na beste schrijver van Nederland.'

Det debuut van Bakker is ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2007. Boven is het stil is het verhaal van Helmer van Wonderen, een Noord-Hollandse boerenzoon die, tegen de verwachting in en min of meer gedwongen, de boerderij overneemt. ‘In alle opzichten prachtig', was de conclusie van de jury, die onder de indruk was van de kernachtige evenwichtige schrijfstijl, het oog voor sfeer, compositie en detail van de schrijver en zijn vermogen om het kleine en ogenschijnlijk onbelangrijke te verbeelden.

Toegangsprijs voor de literaire avond: € 11,50 (pashouders € 7,50), in voorverkoop een euro korting.

Lees ook:Boekenbon voor voor wie bieblid wordt in Boekenweek
Lees ook:‘Literaire ontdekking’ in de bieb
Lees ook:Lezersfeest in bibliotheek aan Stadsplein
Lees ook:Literaire avond over korte verhalen bij Blankevoort
Lees ook:Info-bijeenkomst over leesclubs (starten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.