Literaire avond over korte verhalen bij Blankevoort

LidewijOver de vraag ‘Hoe lees ik korte verhalen?’ komt midden in de Boekenweek, dinsdag 13 maart (20 uur), Lidewijde Paris op herhaling vertellen tijdens een literaire avond bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg.

Nam zij de lezer bij haar vorige bezoek aan de hand van allerlei fragmenten mee door de romanliteratuur, dit jaar gaat ze de boer op met het korte verhaal. Voor verhalen gelden nu eenmaal weer andere ‘regels’ dan voor romans, voor de schrijver zowel als voor de lezer.

Paris speel in op het thema ‘Natuur’ van de Boekenweek. Aan de hand van veel bekende en onbekende gedichten en prozafragmenten laat ze zien dat de meeste natuurdetails niet zo onschuldig zijn als ze lijken, wat ze voor stille signalen geven en hoe men ze kan interpreteren. Ze leest voor en laat zien en legt uit wat voor verschillende functies natuur in de literatuur heeft. Van Kloos tot Bloem, van A. Alberts tot Nathan Hill, van Margriet de Moor tot de bijbel… alles komt voorbij. Voorbereiding is niet nodig en ieder kan alles vragen.

Lidewijde Paris was boekverkoper, editor, journalist, copywriter, redacteur, uitgever en schrijver. Deze week verscheen haar nieuwe boek ‘Hoe lees ik korte verhalen?’, met 14 korte verhalen uit de wereldliteratuur. In 2016 zette ze De Lees!ambassade op, waarmee zij het literaire lezen wil bevorderen. Ze richt zich daarbij vooral op al die lezers (leesclubs ook) die meer uit hun boek willen halen.

De winkel is om 19.30 uur open. Er is koffie en thee vooraf, na afloop signeert Paris haar nieuwe boek en is er een glaasje. Gezien het multimediale karakter van de avond te er deze keer een toegangsprijs: € 5,00, die men overigens bij aankoop van het boek weer terugkrijgt.

Aanmelden kan als vanouds op [email protected] en telefonisch op 020 6455694.

 

 

Lees ook:Avond over ‘Hoe lees ik?’ bij boekhandel Blankevoort
Lees ook:Leren lezen met Lidewij Paris
Lees ook:Boek cadeau voor alle vierdeklassers MO
Lees ook:Veel Boekenweek activiteiten in Amstelveen
Lees ook:Exclusief boekenweekgeschenk voor nieuwe leden bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.