Avond over ‘Hoe lees ik?’ bij boekhandel Blankevoort

naamloosOp donderdag 29 september (20.00 uur) is bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg (voorbij Kings Allmarkt) Lidewijde Paris te gast. Het gaat er dan interactief aan toe, meldt de winkel.

Paris neemt het publiek aan de hand van allerlei fragmenten uit verschillende romans mee door de literatuur. Ze laat zien waar verborgen signalen de lezer op het spoor kunnen zetten van een extra betekenis van de tekst. Niet omdat zij vindt dat dat moet, maar omdat het spannend kan zijn om in het hoofd van de schrijver te kruipen en nieuwe verhalen te ontdekken. De avond wordt idealiter een ongedwongen uitwisseling van ideeën, dus is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en ruimte voor discussie.

Lidewijde Paris zit 25 jaar in het boekenvak. Ze was boekverkoper, editor, journalist, copywriter, redacteur, uitgever en is sinds kort ook schrijfster. Zij schreef het boek ‘Hoe lees ik?’

Onlangs zette ze ‘De Lees!ambassade’ op, waarmee zij het literaire lezen wil gaan bevorderen. Ze richt zich daarbij vooral op al die lezers (leesclubs ook) die van boeken houden maar zich toch soms afvragen: Mis ik iets? Hoe werkt literatuur? Wat zou de schrijver toch bedoelen?

Na afloop signeert Lidewijde haar boek en is er een glas. Kosten: € 5,00 entree, maar die krijgt met bij aankoop van het boek terug. Aanmelden: [email protected] en telefonisch op 020 6455694.

 

 

 

Lees ook:Leren lezen met Lidewij Paris
Lees ook:Literaire avond over korte verhalen bij Blankevoort
Lees ook:Start Jaar van het Boek in Bieb aan Stadsplein
Lees ook:Info-bijeenkomst over leesclubs (starten)
Lees ook:Venstrabaas Boekverkoper van het Jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.