Meldpunt voor overlast en andere zorgen

Irene Dros, teamleider meldpunt Amstelland

Irene Dros, teamleider meldpunt Amstelland

Bij het meldpunt Amstelland kan men terecht met klachten over overlast en huiselijk geweld, maar ook voor het melden van andere zorgwekkende situaties. Nou ja, behalve in crisissituaties in het weekend, want dan is het loket gesloten. En ook ;s middags is er niemand. Maar als het functioneert is het meldpunt er voor burgers, vrijwilligers en hulpverleners in de gemeenten Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouder-Amstel.

Het gaat vooral om mensen die in een zorgwekkende situatie verkeren, maar die zelf niet kunnen veranderen, hulp afwijzen, niet weten bij welke instantie zij moeten zijn of zich misschien wel schamen. Daardoor zakken zij steeds verder weg en veroorzaken zij mogelijk ook steeds meer overlast voor hun omgeving.

‘Het kan zomaar op uw pad komen: iemand die problemen heeft, waarschijnlijk hulp nodig heeft, maar daar zelf niet om vraagt’, zegt het meldpunt.  ‘De melding kan gaan over een familielid, een buurman- of vrouw, een gezin of iemand anders uit de buurt die een zwervend bestaan leidt, zichzelf verwaarloost, vereenzaamt, (woon)overlast veroorzaakt of vreemd gedrag laat zien. Ook bij vermoedens van huiselijk geweld en ouderenmishandeling kan men contact opnemen met het Meldpunt Amstelland.’

Na binnenkomst van de melding wordt beoordeeld welke hulp noodzakelijk of gewenst is. Het Meldpunt werkt nauw samen met verschillende organisaties die volgens de organisatie snel actie ondernemen, op huisbezoek gaan of op een andere wijze contact proberen te krijgen met de persoon of het gezin in kwestie. Soms blijft iemand weigeren of blijkt hij moeilijk bereikbaar, terwijl hulp dringend nodig is. Een speciaal team wordt dan ingezet. Met de melder onderhoudt het meldpunt contact om te controleren of de zorg en / of overlast is verminderd.

Het Meldpunt Amstelland is van maandag tot en met vrijdag direct bereikbaar van 9.00 – 12.00 uur. Na 12.00 uur wordt u doorgeschakeld naar de receptie van Vita welzijn en advies. Daar kan men een telefoonnummer noteren. Telefoon: 020 5 430 440. [email protected]. www.meldpuntamstelland.nl

 

 

Lees ook:Buurthulpdienst zoekt vrijwilligers
Lees ook:Meldpunt voor zee van klachten over Airbnb
Lees ook:Buurthulpdienst zoekt weer vrijwilligers
Lees ook:Vita-teams op bakfiets wijken in
Lees ook:Met alle zorghulpvragen straks naar AV-loket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.