Buitenveldertbaan meer gebruikt door onderhoud Kaagbaan

SchipholDe Kaagbaan, een start- en landingsbaan van luchthaven Schiphol is tot naar verwachting tot zondag 2 juni buiten gebruik wegens regulier onderhoud. Het betekent dat dan de Aalsmeerbaan intensiever wordt gebruikt.  Tijdens piekperioden wordt ook de Zwanenburgbaan ingezet, voor landingen uit en starts naar het zuiden. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft ontheffing verleend om tijdens het onderhoud gebruik te laten maken van de Buitenveldertbaan als startbaan en van de Schiphol-Oostbaan als landingsbaan.

‘s Nacht wordt de Zwanenburgbaan gebruikt als vervanger voor de Kaagbaan. Dat gebeurt normaal gesproken alleen bij harde zuiden- of noordenwind, maar is nu elke nacht het geval. Vooral de bewoners van gebieden ten zuiden van Zwanenburg- en Aalsmeerbaan zullen daardoor meer overlast ondervinden.

Voor vragen en/of klachten kunnen inwoners terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit is het informatie- en klachtencentrum, waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is bereikbaar via telefoonnummer (020) 601 55 55 en is dagelijks van 9.00 – 17.00 uur geopend, ook in het weekend. Voor meer informatie kunt u terecht op www.bezoekbas.nl

Lees ook:Hinder door onderhoud Kaagbaan duurt langer
Lees ook:Mogelijk meer herrie door onderhoud Kaagbaan
Lees ook:Extra overlast door onderhoud aan startbanen
Lees ook:Mogelijk meer gebruik Buitenveldertbaan
Lees ook:Buitenveldertbaan vaker ingezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.