Extra overlast door onderhoud aan startbanen

SchipholTot 24 april – met een mogelijke uitloop tot 1 mei – is het baangebruik op Schiphol aangepast. Dan kan in Amstelveen en wijde omgeving voor extra overlast zorgen.

De Buitenveldertbaan wordt wegens groot onderhoud niet gebruikt. Omdat ook werkzaamheden worden uitgevoerd in de buurt van de Aalsmeerbaan is die Aalsmeerbaan tot en met 18 maart bij bijzondere weersomstandigheden – zoals dichte mist – beperkt bruikbaar als landingsbaan. Van 28 maart tot en met 6 april is de Aalsmeerbaan alleen verkort beschikbaar voor startende vliegtuigen wegens werkzaamheden op de kruising van de Buitenveldertbaan met de Aalsmeerbaan.

Grotere vliegtuigen moeten dan op andere banen landen. Door de buitengebruikstelling van de Buitenveldertbaan worden de beschikbare start- en landingsbanen mogelijk vaker in gezet. Voor het afwijkend baangebruik is ontheffing verleend.

Schiphol verricht in 2016 ook groot onderhoud aan het lichtbesturingssysteem van de Zwanenburgbaan in combinatie met het regulier onderhoud van deze baan. Verder vindt regulier onderhoud plaats aan alle overige hoofdbanen, waardoor deze een week continu buiten gebruik zijn.

 

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden: Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Telefoonnummer: 020-601 55 55. Website: www.bezoekbas.nl – Planning Baanonderhoud.

 

 

Lees ook:Buitenveldertbaan vaker ingezet
Lees ook:Hinder door onderhoud Kaagbaan duurt langer
Lees ook:Gemeente tegen meer gebruik Bulderbaan
Lees ook:Buitenveldertbaan weer in gebruik
Lees ook:Onderhoud aan Polderbaan

Eén reactie op “Extra overlast door onderhoud aan startbanen

  1. MinderOverlast

    Dit artikel snap ik niet goed. De Buitenveldertbaan zorgt JUIST voor overlast in Amstelveen (en Buitenveldert). Dus nu die buiten gebruik is hebben we toch juist MINDER overlast zou je denken!? En als de Aalsmeerbaan ook buiten gebruik is ook daar minder last.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.