Buitenveldertbaan weer in gebruik

naamloosDe Buitenveldertbaan (09/27) op Schiphol is na groot onderhoud maandag 25 april weer in gebruik genomen. Hij was sinds zaterdag 5 maart dicht wegens werkzaamheden. Ook is het tunneldak van de 1e Schipholtunnel vernieuwd.

Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de Buitenveldertbaan opnieuw geasfalteerd en de hemelwaterafvoer en riolering bij de baan geïnspecteerd, gerepareerd en waar nodig vervangen. Aan weerszijden van de baan zijn nieuwe afwateringsgoten neergelegd van in totaal 6 kilometer. Bovendien is er aangepaste aanvlieg- en baanverlichting aangebracht die voldoet aan de vernieuwde EASA-regelgeving.

Het afwijkende baangebruik van de afgelopen periode heeft mogelijk geleid tot extra overlast, zegt Schiphol. De luchthaven bedankt iedereen voor zijn of haar begrip. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer of toekomstige werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55 of door het raadplegen van de website www.bezoekbas.nl – Planning Baanonderhoud.

 

 

Lees ook:Schiphol-Oostbaan weer in gebruik
Lees ook:Extra overlast door onderhoud aan startbanen
Lees ook:Buitenveldertbaan vaker ingezet
Lees ook:Buitenveldertbaan weer meer gebruikt
Lees ook:Hinder door onderhoud Kaagbaan duurt langer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.