Meepraten over zoveelste aanpak Schiphollawaai

Hans Alders, voorzitter van de praatgroep over Schiphol die ‘Alders Tafel’ heet komt woensdagavond 25 april (19.00 uur) vindt in Crown Business Studio’s Aalsmeer met omwonenden van de luchtgaven praten. Het complex – de voormalige Endemol Studio’s – ligt aan de Van Cleeffkade 15. Wie wil, kan meepraten en vragen stellen. Alders komt de zoveelste aanpak van het vlieglawaai uitleggen,  het Nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel (NNHS) van Schiphol toelichten. De bestuurders van de omliggende gemeenten met Schiphol in hun portefeuille hebben Alders gevraagd bewoners rechtstreeks te informeren over de vorderingen aan de Alderstafel. Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) zegt te beseffen dat Amstelveners meer overlast ervaren door het gebruik van de Buitenveldertbaan. “Daarom is het ook goed dat de Luchtverkeersleiding Nederland zelf die avond aanwezig is om hun verhaal te vertellen.” Er zijn ook bewonersvertegenwoordigers van de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) aanwezig.  In 2010 werden de partijen aan de Alderstafel – bewonersvertegenwoordigers, bestuurders en de luchtvaartsector – het erover eens dat twee jaar met het nieuwe stelsel wordt geëxperimenteerd. Dat experiment gaat uit van het zogeheten ‘geluidsprefentieel’ baangebruik, waarbij de minst overlastgevende banen (Polderbaan en Kaagbaan) worden ingezet. Bij de start van het experiment met het nieuwe stelsel is door de voorzitter van de Alderstafel toegezegd dat hij na het eerste jaar experimenteren naar de regio zou komen voor een bewonersavond. Dat gebeurt dus nu.

 

.

 

 

Lees ook:Experiment met nieuw geluidstelsel Schiphol gestart
Lees ook:Gemeente onthutst over extra gebruik Buitenveldertbaan
Lees ook:Informatie avond over normen Schipholgeluid
Lees ook:Weer nieuwe praatclub over Schiphol
Lees ook:Informatieavond over hinderbeperking Schiphol

6 reacties op “Meepraten over zoveelste aanpak Schiphollawaai

 1. F.Heiner

  Mijn ´Tuin Tafel´ is omgevallen!

  De afgelopen dagen 3 en 4 september 2012 was het weer raak met laag overvliegende vliegtuigen over Middenhoven in Amstelveen. Bijna 120 db(A); volstrekt onacceptabel. Daarnaast wordt de wijk steeds meer belast met avond en nachtelijk sirenelawaai van diverse hulpdiensten of begeleiding geldstransporten en dergelijke dat ook met toenemende expansie/innovatie van Schiphol samenhangt. Dat ´Alders Tafel´ geleuter eens in de zoveel tijd waarin zogenaamd uitgelegd wordt wat de aanpak is/wordt, is letterlijk een farce. Zeg dan gewoon we gaan niets doen omdat Schiphol de economische motor van de regio is en daardoor meer overlastruimte claimt, dan zijn we klaar en heffen we het zinloos geouwehoer op. Het schijnheilig gedoe van een Amstelveense Wethouder die de vermoorde onschuld speelt is zeer te laken. Rechtreeks contact met de burger over het vliegtuiglawaai is de ultieme gemeentelijke alibi om niets meer te hoeven verantwoorden richting haar burgers. De naam van deze Wethouder is in dit verband omgekeerd evenredig aan zijn daden. Mooi weer spelen kunnen we in Nederland allemaal bij gebrek aan beter. Wees eens duidelijk wat voor standpunten en concrete daden je als gemeente inbrengt. En kun je niets o.a vanwege partij/regiobelangen, praat dan ook niet meer mee dat is iets duidelijker voor de burger die het ook zo langzamerhand niet meer volgen kan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry

   Gewoon verhuizen naar de achterhoek , of is Schiphol dan weer te ver weg als je moet vliegen ?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Natuurlijk verandert er niks. Schiphol kan moeilijk worden gesloten. Maar het ligt er al langer dan de bewoners in de omgeving oud zijn. Het staat ieder vrij wel of niet in de buurt van die economische motor – die arbeid aan tienduizenden verschaft – te komen wonen. Maar inderdaad: al dat geleuter is volstrekte nonsens. Niemand begrijpt trouwens wat van de uitkomsten, die nog nooit iets hebben veranderd. Dus ja, wie het vlieglawaai wil mijden, moet inderdaad naar de Achterhoek of zo verhuizen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. F.Heiner

  Dag Heren, Harry zonder familienaam,

  Inderdaad,

  Haal dat artikel inclusief de toegevoegde commentaren maar van het web. Het heeft toch geen zin.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Harry

   Niet zo zuur reageren Heer Heiner, die praat groep doet heel nuttig werk hoor ze krijgen een vette vergoeding voor dat slappe geleuter ,waar ze vervolgens weer hele nuttige dingen mee doen, bijvoorbeeld vliegreisjes maken ;)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.