Informatie avond over normen Schipholgeluid

Bewoners van de regio rond Schiphol kunnen donderdag 17 oktober  – om 18.30 uur, want het moet natuurlijk een ongemakkelijk tijdstip zijn – in Hoofddorp komen luisteren naar wat de praatgroep Alderstafel over een nieuw geluidsstelsel aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu adviseert. Voorzitter Hans Alders van het overleg, waaraan alle bij de luchtvaart betrokken instanties (inclusief alle protestclubs) meedoen, heeft het advies dinsdag aan staatssecretaris Mansveld overhandigd. Dat nieuwe geluidsstelsel is onderdeel van een ingewikkeld pakket afspraken, dat waarschijnlijk alleen wie dagelijks met de materie bezig is begrijpt.

In 2008 werden ook al afspraken gemaakt en tijdens die informatieavond komt ook een vierjarige evaluatie daarvan op tafel. Die afspraken gingen over hinderbeperking, leefomgeving en selectiviteit.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Fox Theater aan de Taurusavenue 18  in Hoofddorp (achter het station en naast de nieuwe P&R). Alders komt de bewoners bijpraten over de laatste ontwikkelingen in een nieuw stelsel van normen en handhaving voor Schiphol. Ook kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over de resultaten van hinderbeperkende maatregelen en investeringen in de leefomgeving. Via www.alderstafel.nl kan men de evaluatie van de Alderstafel, inclusief conclusies en adviezen, vast raadplegen.

 

Lees ook:Experiment met nieuw geluidstelsel Schiphol gestart
Lees ook:Meepraten over zoveelste aanpak Schiphollawaai
Lees ook:Gemeente wil ‘Schiphol subsidie’ voor Uilenstede
Lees ook:GL hekelt haast en gekonkel groei Schiphollast
Lees ook:Bewoners boycotten stichting leefbaarheid schiphol

Eén reactie op “Informatie avond over normen Schipholgeluid

  1. jan Griese

    Zie vooral ook het commentaar op Experiment mislukt met de foto van Weth Groot daarbij. Waarom is hieronder geen link naar dat artikel??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.