Amstelveen spreekt woordje mee in Japan…

Alle doelen zijn bereikt. Ruimschoots zelfs. Althans volgens de delegatie die namens Amstelveen naar Japan reisde. In het reisverslag van wethouder Groot en ambtenaar Christa de Kemp (beiden doende met economische zaken): ‘Het relatie evenement wat een groot succes en heeft waardevolle contacten opgeleverd.’

Hoe zag de agenda er uit? Er werd een concert van het Concertgebouworkest bijgewoond, want dat kun je natuurlijk beter in Tokyo dan in Amsterdam doen. Net als dat gesprek tussen de wethouders Economische Zaken van beide steden. Die hebben in het vliegtuig nader kennis gemaakt en uitgebreid met elkaar gesproken. Dat lukt natuurlijk ook beter op 30 duizend voet hoogte dan op een van de gemeentehuizen of in het Amsterdamse Bos. De missie schijnt vooral nodig te zijn geweest om het volgende evenement in Japan voor te bereiden (in april 2007) en om de hoofdkantoren van een paar bedrijven te bezoeken die ook in Amstelveen vestigingen hebben. Die bedrijven stelden het Amstelveense bezoek allemaal bijzonder op prijs, staat er in het verslag. Alsof het voor de hand ligt dat zo’n toko meldt: wij vonden er geen zak aan, zonde van onze tijd, maar we wilden beleefd blijven.

En verder is er natuurlijk veel gegeten en zijn de nodige ontvangsten afgesjouwd, zoals bij de Nederlandse ambassadeur. Sinds het netwerken heet, is geldverslindend lullen en vliegen op kosten van de belastingbetalende burger een uiterst legitieme bezigheid. Mits er een nietszeggend verslagje over wordt geschreven.

Lees ook:Groot optimistisch na handelsmissie naar Japan
Lees ook:Burgemeester op bedrijfsbezoek in Japan
Lees ook:Weer buitenlandse reizen B&W
Lees ook:Stichting internationale evenementen richt zich nog alleen op Japan
Lees ook:Twee representatiereizen B en W naar Japan

26 reacties op “Amstelveen spreekt woordje mee in Japan…

  1. Hans van der Liet

    Ik bespeur toch weer een zekere ruis op de bandrecorder die Johan Bos heet….

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    Zoals ik zei: column of rubriek ‘Randnieuws’ Staat er boven. Zoiets als het vroegere Amstel Anders in het AW (waar ik ook in schreef). Kijk eens uit je doppen, man.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Nou nou, u bent kennelijk weer niet in een erg bezinnelijke stemming, ondanks de naderende Kersttijd. Dus randnieuws mag gekleurd zijn en hoeft niet per se te stroken met de werkelijkheid? Dat was mij namelijk niet bijgebleven van die paar cursussen perswetenschap die ik heb gevolgd aan het gerenommeerde Instituut Henri Knap.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Bos

    Randnieuws is de naam van een rubriek, zoals ik al aangaf. Die kom je ook wel in kranten tegen. Er bestond geen instituut Heni Knap trouwens. Trouwens, Knapn had zelf heel lang zo’n soort rubriek (Amsterdams Dagboek) waarin hij ook zijn mening vermengde met nieuws. Zoiets grenst aan een column. Ik lijk wel gek dat ik dat allemaal ga uitleggen, want dat u het snapt, lijkt mij sterk. Wat mij betreft is de discussie voorlopig weer gesloten.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Kunnen we niet gewoon afspreken dat u hetzij uw eigen mening voor u houdt, dan wel deze nog uitsluitend met nieuwsfeiten vermengt onder de rubriek “columns”? Zodra ik het woordje “nieuws” zie staan, heb ik namelijk altijd de naïeve gewoonte om aan te nemen dat het objectieve berichtgeving betreft.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Johan Bos

    Ik zal de rubriek een andere naam geven, om mensen met even weinig soeplesse en gevoel voor humor als u te helpen. Hoe doet u dat met vergelijkbare rubrieken in kranten en tijdschriften trouwens?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Ik nagel ze genadeloos aan de schandpaal.

      /   Beantwoorden  / 
  8. B. Stacheldraht

    CDA lieden beschikken alleen over humor als ze het zelf maken en dus snappen. Een en al treurigheid die naieviteit van Van der Liet. Hij doet er verstandig aan een ander forum te zoeken waarin hij zijn (eigen)waarde(n)naar welbelieven kan beleven. Dus mijnheer Bos, laten we maar per direct stoppen met dit zichzelf overschattend heerschapje van Christelijke Huize. Misschien is het EO-geleuterprogramma van Andries Knevel iets voor hem. Daar schuift iedereen aan die maar wat onzinnigs te kwekken heeft. Kritische vragen zonder enige diepgang, eindeloos leuk, toch?

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Wat een misplaatst superioriteitsgevoel etaleert de heer Stacheldraht hier weer. Na het kiezersvolk moet nu mijn persoontje het ontgelden (kom maar op, zeg ik dan). Ik begin wel te begrijpen waarom hij zich altijd achter een pseudoniem verschuilt: ik zou me ook schamen als ik dergelijke onzin aan het web toevertrouwde.

      /   Beantwoorden  / 
  10. B.Stacheldraht

    Niets superieurs, maar relativering van het onderwerp met een vleugje toepasselijke maatschappelijke correctie. Iets waarvoor U en de Uwen best eens op cursus zouden kunnen. Saaiheid is troef bij overgevoelige Christenen zoals u. Prettig kindje wiegen, zalig uiteinde en op naar een meer volwassen houding!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Hans van der Liet

    Meneer Prikkeldraad, voor spectaculaire politiek verwijzen wij u graag naar onze vrinden bij de VVD en de SP. Daar wordt uw behoefte aan spanning en sensatie denk ik ruimschoots gedekt. Het CDA houdt zich liever bezig met het besturen van het land.
    @ Meneer Bos: ik zal er bij de wethouder voor pleiten, dat u mee mag met de ECHTE handelsmissie in april 2007. Dan kunt u zichzelf ter plekke overtuigen van het nut van zulke bezoeken. De enige voorwaarde is wel, dat u zich dan na afloop van de missie permanent in Japan vestigt en niet meer mee terugvliegt naar Amstelveen. Een dergelijke prestigieuze, buitenlandse correspondentiepost lijkt me een passende bekroning van uw toch al imposante journalistieke loopbaan. Gokouun o inorimasu!

      /   Beantwoorden  / 
  12. cora

    hans en johan, kunnen jullie niet beter je energie aanwenden om aan die wethouder te vragen , dat die mevrouw T. snel haar elektrische rolstoel krijgt en niet nog jaren hoeft te wachten, nog ff en het is niet meer nodig…als jullie het willen begrijpen???ACTIE….

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Beste Cora, de wethouder heeft mij persoonlijk verzekerd dat het bewuste dossier zijn volle aandacht heeft en door hem tot “Chefsache” is verklaard. Ik kan mijn tijd en energie dus (weer) besteden aan het bestrijden van sikkeneurige alumni van het Instituut voor Perswetenschap.

      /   Beantwoorden  / 
  14. B. Stacheldraht

    Ja, zoals het CDA het wezenlijke sociale element uit de maatschappij heeft wegbezuinigd. Een dergelijk clubje kan beter Lingo blijven spelen, dan doen ze tenminste geen kwaad.
    Schijnheiligheid voert de boventoon in het politieke CDA, van welk clubje u mede woordvoerder bent. En voor wat betreft die handelsmissie het volgende: nochtans heeft u niet fatsoenlijk het feitelijke belang van zo’n missie kunnen aantonen. Daar heeft Bos een punt. De op ludieke wijze door u via de Wethouder aan hem aangeboden post als correspondent in Japan, houdt dus tegelijk de miskenning in van het door u beoogde belang van goede handelsbetrekkingen tussen Japan en Amstelveen, begrijp ik? Daarmee geeft u een brevet van politiek onvermogen en onbenul af waarmee u tevens de (betrekkelijke) geloofwaardigheid van uw partij te grabbel gooit. Ik zou dus zeggen: Héél véél sterke met de verlenging van uw persoonlijke vice-voorzitterschap. Het CDA-Amstelveen zal nu inmiddels echt wel op u uitgekeken zijn, zo niet dan kan de hele fractie per direct weg (het is dan een pot nat!). Witte kerst toegewenst en ga niet zonder jas naar buiten, dan vat u kou en blijft u e-mailen met de door Bos en mij ervaren ellende van dien. Wij willen de kerstdagen in alle rustr doorbrengen, als u ons toestaat. Met dank daarvoor!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Hans van der Liet

    Meneer Stacheldraht, ik heb treurig nieuws voor u: als de voortekenen niet bedriegen, zit u straks opnieuw opgescheept met een kabinet waarin het CDA een niet onwezenlijke rol speelt. Ik zeg dan: we kunnen verdergaan met het helaas noodzakelijke saneren van de verzorgingsstaat, u ziet dat als het wegbezuinigen van “wezenlijke sociale elementen”. Daarover verschillen wij dus van mening. Soit. Het feitelijke belang van zo’n missie hoef ik niet aan te tonen: ik onderneem hem niet en ben aan de gemeenteraad ook geen verantwoording schuldig. Nochtans is het belang voor mij als leek al evident. Ik denk dat een boel van de belastingcentjes die de Japanse bedrijven in Amstelveen ophoesten terecht komen bij de mensen die gebruik maken van de ruimhartige sociale voorzieningen in Nederland. Dat is ook goed zo, maar men moet zich er wel even rekenschap van geven voordat men smalend doet over het onderhouden van goede handelsbetrekkingen met het buitenland. Daar heeft Bos dus juist GEEN punt. Het CDA ontleent zijn geloofwaardigheid aan de kracht en effectiviteit van het door haar voorgestane en uitgevoerde beleid, in slechts mindere mate door het optreden van lokale waterdragers zoals ik. Overigens bent u kennelijk niet zo goed op de hoogte van de verhoudingen binnen het lokale CDA, een kijkje op http://www.amstelveen-cda.nl zou u daar misschien tot wat betere inzichten kunnen brengen. Zodra het CDA-Amstelveen op mij uitgekeken is, zal ik onmiddellijk mijn bestuursfunctie neerleggen. Signalen dat dat zo is, hebben mij echter nog niet bereikt. En als u een rustige Kerst wilt doorbrengen zonder gehinderd te worden door de mening van andersdenkenden, dan heb ik een hele goede tip voor u: gewoon de PC uitschakelen of in ieder geval niet meer op deze site rondneuzen! Grüss Gott en ik zal ervoor bidden dat 2007 u veel wijsheid moge brengen!

      /   Beantwoorden  / 
  16. cora

    Hans, waarom lieg je zo…staat is je naam een verbastering voor Lie(g)t……..

      /   Beantwoorden  / 
  17. Hans van der Liet

    Pardon? Wat is er gelogen van wat ik schrijf?

      /   Beantwoorden  / 
  18. cora

    is toch wel heel erg met je gesteld als je dat niet meer weet…..

      /   Beantwoorden  / 
  19. Hans van der Liet

    Ik ben ervan overtuigd dat je zo goed wilt zijn het eventjes haarfijn uit te leggen. Dan kan ik het weerleggen namelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Hans van der Liet

    Cora, je kritiek is dus zo inhoudsloos als een vleeskroket van Mora.

      /   Beantwoorden  / 
  21. it's me

    Beste Hans,

    Ik ben ook gek op Japans eten. Moeten we eens doen, hier of in Japans, samen met uw wethouder

      /   Beantwoorden  / 
  22. it's me

    Kroketten liggen me niet, dus Cora en Hans, neen

      /   Beantwoorden  / 
  23. Hans van der Liet

    Ik niet zo, eerlijk gezegd. Het eten is nog tot daar aan toe, maar met mijn lange benen is het zo lastig dat je op de grond moet zitten. Ook wat dat betreft zal de heer Bos minder problemen hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Hevi

    Klik eens op hevi en je woede is over.

      /   Beantwoorden  / 
  25. Hans van der Liet

    Woede is een emotie die slechts zeer zelden bij mij opkomt.

      /   Beantwoorden  / 
  26. B. Stacheldraht

    Ik vind toch dat Van der Liet een pluimpje verdient. Hij wordt nooit kwaad, toont nimmer heftige emotie en blijft bij de les ook als hij het gevoel heeft subjectief te worden benaderd. Natuurlijk zijn we het lang niet altijd met elkaar eens. Dat hoeft ook niet. Laten we afspreken voor 2007 dat we elkaar meer gaan respecteren en de meningen op fatsoenlijke toon scherper en inhoudelijker gaan neerzetten. Met uiteraard een duidelijk einde aan ieder debatje, ongeacht winnaars of verliezers, we zouden eigenlijk ook niet in deze termen moeten spreken. Nee, ik kon dit mailtje niet laten, want Van der Liet is ook een mens, net als wij. Dus moet en zal alstublieft de toon gematigd moeten worden wil dit forum kunnen blijven bestaan. Ik roep ook Bos op de vredespijp met zijn allen te roken en tegelijk na te denken hoe dit debatforum zijn vorm kan aanpassen aan tot een verbeterd forum-debatklimaat. Daar hebben de enthousiastelingen zoals wij baat bij.
    Ik breng nu een toast uit op jullie allemaal en wens jullie een constructief Amstelveen.blog forum 2007 toe! Amstelveen verdient het! Proost!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.