Twee representatiereizen B en W naar Japan

In april vertrekt een regionale handelsmissie onder leiding van Amstelveens burgemeester Jan van Zanen naar Japan. Ook wethouder Groot (EZ) en ambtenaar Christa de Kemp bevinden zich in het circa dertig personen tellende gezelschap.

In de missie werken Amstelveen, Amsterdam, Haarlemmermeer en Almere samen. Doel is acquisitie van bedrijven. Voorafgaande aan de missie speelt het Concertgebouworkest op 30 november in Tokyo. Ook dat kan natuurlijk niet spelen zonder dat wethouder Groot er bij is, uiteraard met wederom ambtelijke begeleiding. Er wordt aan het concert een relatie evenement vastgeknoopt. Ook vertegenwoordigers van enkele Japanse bedrijven met vestigingen in Amstelveen reizen mee (Canon, Ricoh, Yakult en Casio).

Lees ook:Amstelveen spreekt woordje mee in Japan…
Lees ook:Groot optimistisch na handelsmissie naar Japan
Lees ook:Concert trio Tony Rous op Wester-Amstel
Lees ook:Weer handelsmissie naar Japan
Lees ook:Amstelveen participeert in handelsreis naar India

13 reacties op “Twee representatiereizen B en W naar Japan

  1. A. Lert

    Weet iemand dat?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Ja, kost minder dan het oplevert. Dat heet investeren.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan Th. Bos

    Hoe weet u dat bij voorbaat al?

      /   Beantwoorden  / 
  4. A. Lert

    Deskundigheid van de heer Van der Liet neem ik aan? Ik vermoed dat het overtrokken positivisme van het gemeentebestuur hieraan debet is. Wat zou het anders kunnen zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  5. A. Lert

    Daar is in het kader van wederzijds begrip en uitruil van expertise ook nog het nodige veldwerk voor Missionarissen te verichten.

      /   Beantwoorden  / 
  6. De Groot

    Gelukkig heeft het gemeentebestuur nog enigszins wat positivisme. Als ze hetzelfde negatieve gedrag als Lert zouden tonen, hadden we allang op het niveautje Helmond of Sittard gezeten.

      /   Beantwoorden  / 
  7. A. Lert

    Wat is er mis met deze steden?

      /   Beantwoorden  / 
  8. De Groot

    Beide gemeenten staan niet echt hoog in het Nyfer-onderzoek. Een onderzoek naar de beste gemeenten van Nederland waar Amstelveen al een aantal jaartjes in de top meedraait. In 2003 stond Amstelveen geloof ik eerste en Helmond en Sittard ergens onderaan.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Gut, dat wist ik niet eens. Weet meneer Bos dit overigens wel? Dat zal hem verbazen, dat een gemeente met zo’n incompetent bestuur (zijn woorden, niet de mijne!) zo hoog scoort! Hoera, laten we blij zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  10. A. Lert

    Het een hoeft niet perse met het ander te maken te hebben. Het is de vraag of dit louter te danken is aan dit bestuur, danwel vorige besturen. Je kunt zeggen dat wat Amstelveen – in zekere zin – aantrekkelijk maakt, verband houdt met de strategische ligging en in mindere mate wat deze gemeente, behalve flats, rijtjeshuizen en een paar (superluxe)bungalows met wat groen hier en daar, te bieden heeft. Dat is dus betrekkelijk royaal.
    Het is daarnaast een weinig inspirerende, cultureel arme slaapstad met een geringe dynamiek qua interessante aktiviteiten en uitgaansmogelijkheden. Deze gemeente bezit nagenoeg geen hoogwaardige architectuur, maar wel bovenmatig veel ‘vinex’achtige nieuwbouw (snel neergezet) met een kenmerkend welstandelijk monotoon straatbeeld. Je mag als je het zo wilt zien best wel trots zijn op Amstelveen, dat is ieders goed recht, maar overdrijf het nu niet alsjeblieft! Vriendelijke groet.

      /   Beantwoorden  / 
  11. De Groot

    Ik begin me ondertussen af te vragen of Lert wel in Amstelveen woont. Cultuurarme slaapstad? Het was juist de cultuur die ervoor zorgde dat Amstelveen de eerste plaats kon innemen volgens mij. Dat is ook niet zo gek met twee toonaangevende musea, een poppodium dat in haar vijfjarig bestaan twee keer op de nominatie stond om tot beste van het land te worden verkozen, een schouwburg met twee zalen en dan hebben we ook nog Griffioen dat zich langzaam maar zeker tot Neerlands centrum voor cabaret-try-out ontwikkelt. Niet gek voor een plaats van 75.000 inwoners die grenst aan de cultuurhoofdstad. Het bestaan van al deze faciliteiten hebben we in zekere zin toch echt aan de gemeentebesturen te danken.

      /   Beantwoorden  / 
  12. A. Lert

    Toegegeven, er zijn een paar zaken, zonder welke het helemaal dramatisch zou zijn.
    Niettemin kunnen de locaties die u noemt de culturele armoede van deze gemeente niet (geheel) verdringen. Ik zie Theater en Musea meer in de context van het gehele gemeentelijk plaatje, zeg maar de uitstraling, de opbouw, en dan ontkom ik helaas niet aan een zeker cynisme. Overigens woon ik hier al bijna 40 jaar, weet dus hoe het vroeger was, heb eigenlijk niets (meer)met Amstelveen, kan het daarom redelijk objectief zien en heb nog geen reden om hier acuut te vertrekken louter omdat de omgeving mij daartoe zou dwingen vanwege mijn opvatting. Ik constateer dat velen in Amstelveen in iets te ruime schoenen lopen.
    Een gepaste bescheidenheid over wie en wat we zijn en waar we staan past beter in het erfgoed van deze voornamelijk omgeploegde veenpolder die zo langzamerhand op een tuincomplex (madurodam) begint te lijken. Weest waakzaam voor onzuivere pretenties om zogenaamd in de vaart der volkeren opgenomen te worden. Waarom kunnen we niet gewoon doen?

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Het zijn juist de tegenstanders van de golfbaan die van Amstelveen een soort openluchtmuseum willen maken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.