Kandidatenlijst GroenLinks vol nieuwelingen

20171029_201840Ook GroenLinks heeft nu de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Lijsttrekker is fractievoorzitter Martin Kortekaas en als tweede op de lijst staat raadslid Stieneke Kruijer. In de Top 5 komen verder geen van de zittende raadsleden voor.

De raadsfractie bestaat uit vier leden, van wie Gert jan Slump nu naar de zesde plek op de lijst is gezakt en Tessa van Wijnen naar de 22e. Lijstduwer is voormalig fractievoorzitter Axel Boomgaars, vermoedelijk het beste raadslid van de laatste jaren, als 25e.

In de top 10 zitten nu, behalve Kortekaas en Kruijer op de eerste en tweede plaats: Cheimaa Aouni (3), Ilika Polderman (4), Lennart de Looze (5), Gert Jan Slump (6), Joachim van der Steen (7), Brenda de Kort (8), Leendert van de Merbel (9) en Jan Vink (10).

Mix

‘De lijst is een mooie mix van ervaring en talentvolle nieuwkomers’, vindt GroenLinks Amstelveen. De op de derde plaats staande Cheimaa Aouni wordt een veelbelovend politiek talent genoemd, ‘helemaal nieuw met een frisse blik op de Amstelveense gemeentepolitiek’. Ilika Polderman, geboren en getogen in Amstelveen, maakt als zogenoemd burgerlid al deel uit van een raadscimmissie, maar wordt nu – indien gekozen – raadslid. De jongste op de lijst is student Lennart de Looze (5). Burgerraadslid Joachim van der Steen staat als nummer 7 op de lijst en campagneleider Brenda de Kort als nummer 8. Op 9 staat Leendert van de Merbel, eerder raadslid in Moerdijk geweest. Burgerraadslid Jan Vink sluit de top 10 van de GroenLinks lijst.

Voorzitter

Aankomend voorzitter van GroenLinks Amstelveen Karel Vlieger staat op nummer 11 en Anuska Bruijninckx is op nummer 12 een jonge en enthousiaste nieuwkomer.

De lijst ziet er verder als volgt uit: Frans Sam (13), Trijntje de Kraker (14), Albert Cohen (15), Dorien Keus (16), Kees van Tilburg (17), Hester van der Sloot (18), Albert Maarse (19), Romke Hekstra (20), Dorien Mijksenaar (21), Tessa van Wijnen (22), voormalig wethouder Paul Regouin (23), Sander Mager (24), Axel Boomgaars (25).

 

 

 

 

 

Lees ook:GroenLinks komt als eerste met concept kandidatenlijst
Lees ook:Ook GroenLinks vernieuwt raadsfractie
Lees ook:GroenLinks tegen ‘seksistische reclame’
Lees ook:Sander Mager weer lijsttrekker GroenLinks
Lees ook:Vijftien nieuwelingen in de gemeenteraad

Eén reactie op “Kandidatenlijst GroenLinks vol nieuwelingen

  1. F. Wijlens

    Feitelijk zit ik er nog steeds op te wachten dat GroenLinks aan Bosnië-Hercegovina en Kosovo excuses maakt voor de weigering om toendertijd te bombarderen.

    Daarnaast zit ik er ook nog steeds op te wachten dat Paul Rosenmöller zijn excuses aanbiedt voor het feit dat er ooit nog eens een miljard euro is gegapt uit het pensioenfonds van de havenarbeiders. Deze persoon zet zich zogenaamd zijn hele leven in voor het algemeen belang, is zijn carrière nota bene begonnen bij de vakbond in de haven maar als er zo iets loos is durft hij zijn bek niet open te trekken.

    Werkelijk; er komt geen einde aan de lijst met onvolkomenheden van GroenLinks. En je blijft ze maar tegenkomen in de media, en maar leuk, aardig, positief en constructief doen. Tjongejonge, waarom vind ik dat nu compleet ongeloofwaardig? Hé?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.