GroenLinks komt als eerste met concept kandidatenlijst

Axel Boomgaars

Axel Boomgaars

Als eerste partij in Amstelveen heeft GroenLinks al haar concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 klaar. In de top 10 staan, behalve fractievoorzitter en kandidaat lijsttrekker Alex Boomgaars, verscheidene nieuwelingen voor de gemeenteraad. Zoals op de tweede plaats Stieneke Kruijer (60), tot nu toe als zogenoemd burgerraadslid deelt uitmakend van een raadscommissie. Raadslid Albert Maarse staat nu op de negende plaats en keert – mede gelet op de landelijke dalende populariteit van de partij – vrijwel zeker niet in de raad terug. Vrijwel zeker is dat ook het geval met e 76-jarige Dorien Mijksenaar  op de zesde plaats. Van de nu zittende raadsleden staat verder alleen Tessa van Wijnen (37) – op de derde plaats –  in de Top 10. Overigens kan er aan de lijst nog wel het een en ander veranderen, want pas in oktober stemmen de leden erover en wordt de volgorde definitief vastgesteld. Volgens afdelingsvoorzitter Paul van Kampen is de nu gepresenteerd conceptlijst een mooie mix van bewezen kwaliteit en nieuw talent.

Axel Boomgaars is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap en staat in het advies van de kandidatencommissie dan ook op plaats Stieneke Kruyer is docente Scheikunde op het Keizer Karel College en Tessa van Wijnen, docent Aardrijkskunde en regioraadslid.

Nieuwkomers Martin Kortekaas (58, bestuurskundige, projectmanger ING) en Ilika Polderman (theaterwetenschapster) staan respectievelijk op plaats 4 en 5. Dorien Mijksenaar wordt door de afdeling ‘het sociale gezicht en geweten van de GroenLinks’ genoemd. Op plaats 7 staat de 20-jarige studente geneeskunde en DWARS-lid Vera van Atteveld en op plaats 8 Sebastiaan Heijman (28), afgestudeerd in duurzame ontwikkeling. Albert Maarse (46), huidige raadslid en cardiotechnicus staat dus op plaats 9 en de top 10 wordt afgesloten met Gert Jan Slump (51) zelfstandig adviseur jeugd, veiligheid en samenlevingsopbouw, alsmede initiatiefnemer en drijvende kracht achter het (te) Gekke Kerk festival. Voormalig fractievoorzitter Sander Mager is voorgedragen als lijstduwer en is eventueel beschikbaar voor een wethouderschap. De volledige lijst wordt bekend gemaakt na vaststelling in de Algemene Ledenvergadering.

 

Lees ook:Kandidatenlijst GroenLinks vol nieuwelingen
Lees ook:Sander Mager weer lijsttrekker GroenLinks
Lees ook:Ook GroenLinks vernieuwt raadsfractie
Lees ook:Vijftien nieuwelingen in de gemeenteraad
Lees ook:GroenLinks vernieuwt fractie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.