Vijftien nieuwelingen in de gemeenteraad

Raadzaal

Raadzaal

De gemeenteraad die deze week aantreedt, telt vijftien nieuwe leden. Sommigen hebben al wel als zogenoemde burgerleden in raadscommissies gezeten. Er zijn nu 37 zetels, twee meer dan in de vorige raad. Die uitbreiding is het gevolg van het feit dat Amstelveen nu meer dan 80 duizend inwoners heeft. De fractie van D66 is verdrievoudigd (nu zes), de PvdA leverde drie van haar acht zetels in, Burgerbelangen (BBA) één zetel (van vijf naar vier zetels). De andere partijen behielden hun aantal zetels: VVD 9, GroenLinks 5, ChristenUnie 1 en Ouderencombinatie (OCA) 1. Nieuw in de raad is de SP met twee zetels. Bij de VVD treden de nieuwe raadsleden Inza Gast, Victor Frequin en Tim Lechner aan, bij de PvdA Cynthia Lionahr en Jeroen Brandes, bij GroenLinks Tessa van Wijnen  en Axel Boomgaars., bij BBA Peter Bot, bij D66 Maaike  Veeningen, Lex Hendriksen , Frank Berkhout en Michel  Becker en bij OCA Henk Fokkink. De twee raadsleden van de voor het eerst aantredende SP zijn Joep van Erp en Grea Twint. Elf van de 37 gekozen kandidaten zijn vrouwen. De meerderheid (26) bestaat dus uit mannen. 

De gekozen kandidaten voor de gemeenteraad zijn:

VVD:  Herbert Raat, Kees Noomen, Tom Ponjee, Walter Vervenne, Hans Bulsing, Jochaï, Inza Gast en Victor Frequin.

Partij van de Arbeid (PvdA): Remco Pols, R.E., Dolf Veenboer, Cynthia Lionahr-Vernie, Jeroen Brandes en Esther Veenboer.

GroenLinks: Sander Mager, Albert Maarse, Dorien Mijksenaar, Tessa van Wijnen en  Axel Boomgaars. Burgerbelangen (BBA: Linda Roos, Peter Bot, John Levie en David de Jong.

CDA: Jan-Willem Groot, Ben Jonker, Marga van Herteryck-Prinsen en Arjen Siegmann.       

D66: Catharina de Leur, Rien Alink, Maaike Veeningen, Lex Hendriksen, Frank Berkhout en Michel Becker.

ChristenUnie: Jacqueline Koops-Scheele.

Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA): Henk Fokkink.                            

SP (Socialistische Partij): Joep van Erp en Grea Twint.

De samenstelling van de raad kan overigens nog veranderen doordat mogelijk raadsleden deel gaan uitmaken van het college en dus wethouder worden. Een daardoor ontstane vacature in de raad wordt dan vervuld door de volgende kandidaat op de lijst van de betrokken partij.

Lees ook:Hans Bulsing vice voorzitter raad
Lees ook:Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd
Lees ook:Kandidaten GroenLinks en SP verdreven door voorkeurstemmen
Lees ook:VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar
Lees ook:VVD rekent op nog grotere fractie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.