Rutte met VVD-circus op Stadsplein

 

Rutte (links) en Hennis op het plein

Rutte (links) en Hennis op het plein

Van alle partijen die nu doen alsof zij plaatselijke belangen met nationale en provinciale politiek kunnen behartigen, leverde er deze keer natuurlijk maar één de premoer. Logisch dat Mark Rutte zaterdag dus ook even naar VVD-bolwer Amstelveen kwam om in het Stadshart met Haagse beloften te strooien. Hij nam de volgens mij qua uiterlijk leukste minister mee: Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Natuurlijk aangevuld met een fors blik lokale liberalen flaneerde het duo op het Stadsplein.

Het was de tweede keet binnen jaar dat de premier naar Amstelveen kwam, wat VVD-wethouder kennelijk met trots vervilde. “Wij zien dit als erkenning voor al het harde werken waar wij met z’n allen, de fractie van Kees Noomen, het bestuur onder leiding van Claudio Mancinelli en de actieve leden de schouders eronder zetten voor Amstelveen en voor de VVD”, zei hij. Beetje overdreven natuurlijk, want VVD-minister Kamp is volgens mij geregeld in Groningen geweest, wat allerminst wordt gezien als erkenning voor hard werken van de daar politiek actieve VVD-ers. Maar dat terzijde. DSC_0090

Ook de Amstelveense VVD-kandidate (nummer 6) voor Provinciale Staten, Petra Kirch, was van de partij. En verder de Tweede Kamerleden Pieter Duisenberg, Joost Taverne, Barbara Visser, Jeroen van Wijngaarden en Han ten Broeke. Uit de Eerste Kamer kwam Jan Anthonie Bruijn naar het Stadsplein. Ook de lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen voor Amstel, Gooi en Vecht, Ariane Hoog en VVD-lijsttrekker voor de Provinciale Staten in Noord-Holland Elisabeth Post (volgens wie Amstelveen best € 100 miljoen voor een tunnel kon betalen) waren er te vinden.

VVD stad

Amstelveen is al geruime tijd een belangrijke afdeling voor de landelijke VVD, weet het lokale bestuur. “Eén van de laatste VVD bolwerken in de provincie, dat al jaren beleid uitvoert waar de VVD zich hard voor maakt. Zoals lage (OZB) lasten, investeren in veiligheid en het creëren van een aantrekkelijk economisch klimaat voor ondernemers.”

Het Stadshart wemelde van de VVD jassen en ballonnen. Veel bezoekers van het winkelcentrum wilden met Ritte op de foto. Landelijke en internationale pers waren op zijn het bezoek afgekomen, wat tot een item in het NOS journaal leidde, zodat de citymarketing fanaten in de politieke Arena ook weer een in de handen konden wrijven.

 

Lees ook:SP op markt en bij Kostverlorenhof
Lees ook:VVD blijft grootste, D66 tweede in AV
Lees ook:Petra Kirch 7e op VVD-lijst PS
Lees ook:Ziekenhuis krijg erkenning opleiding verloskundig verpleging
Lees ook:SP met muziek naar de markt

86 reacties op “Rutte met VVD-circus op Stadsplein

  1. Hans

    Ben ik nou de enige die er een onpasselijk gevoel bij kreeg?
    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/alle_integere_vvders_van_2015.html

    http://politiek.thepostonline.nl/2015/03/16/opgestapt-vvd-kamerlid-houwers-keert-definitief-niet-terug/

    http://www.krapuul.nl/overig/blog/92732/opstelten-vvd-breekt-rechtsstaat-verder/

    http://politiek.thepostonline.nl/column/dit-maakt-de-vvd-allemaal-kapot/

    enzovoorts enzovoorts. En maar blijven lachen Mark Rutte die ook nog eens een volstrekt idioot vrijhandelsverdrag met de VS wil sluiten (TTIPS en ISDS) http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/arbitragerechtspraak-ttip-een-miljardenbusiness

    Is Nederland niet genoeg gewaarschuwd voor de VVD (en PvdA en de partijen waaronder D66,Christenunie, CDA e.d. die deze regering met hun stemgedrag steunen)?!?!?

      /   Beantwoorden  / 
  2. hans

    Ben ik nou de enige die er een onpasselijk gevoel bij kreeg?

    Integriteit bij de VVD…Mark Verheijen (slordig declareren), Frank Weekers (aftreden ivm betaling reclamezuild Jos van Rey), Ivo Opstelten en Fred Teeven (afbrokkeling rechtstaat, zogenaamd in het kader van law & order, privacy te grabbel gooiend, en ja kon bonnetje niet of toch wel vinden, buiten rechters om grondrechten ontnemen, beschermen Joris Demmink, uitgebreide spionage en meekijkmogelijkheden overheid, terughacken,), Jos van Rey (ach ja uitleg overbodig), Rob Bats (VVD baantjesmachine voor falende burgemeester Haren als opvolger van Amstelveense burgemeester in Stichtse Vecht?!), etc etc

    Och ja en natuurlijk het complotdenken. Het is allemaal de anderen. Dat het verrot is binnen de VVD dat moet even gemaskeerd worden. Als er geen problemen waren intern.
    En is die VVD niet ook mee verantwoordelijk samen met PVDA voor het totale kapot vermarkten van universiteiten en onderwijs!? Die nu meer een vastgoedspeculant lijkt te zijn (Universiteit van Amsterdam) dan een onderwijsinstelling!? Met dank aan de VVD en PvdA die de besturen benoemen!

    Enzovoorts enzovoorts. En maar blijven lachen Mark Rutte die ook nog eens een volstrekt idioot vrijhandelsverdrag met de VS wil sluiten (TTIPS en ISDS) waardoor we ons helemaal uitleveren aan de regels van de Verenigde Staten zonder dat je er nog iets over te zeggen hebt/

    Is Nederland niet genoeg gewaarschuwd voor de VVD (en PvdA en de partijen waaronder D66,Christenunie, CDA e.d. die deze regering met hun stemgedrag steunen)?!?!?Ben ik nou de enige die er een onpasselijk gevoel bij kreeg?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

      Nee hoor @ Hans, ik ben ook letterlijk en figuurlijk onpasselijk geworden. Ik kan die grijns niet meer zien. Zodra ik die man op tv zie zapp ik weg, zodra hij zich vertoont met zijn clowneske grimas loop ik naar de wc…..je bent echt de enige niet.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jan Demming

        Misschien raken we die grijns, of die grimas meer, toch nog eerder kwijt dan we al willen als blijkt dat de tegenstand vanuit de Eerste en Tweede Kamer nog groter wordt dan nu reeds wordt voorspeld.
        Zeer opvallend is wat mij betreft dat vooral de VVD, die in heel het land toch niet al te zuinig werd bekritiseerd, relatief weinig verlies heeft geleden bij de verkiezingen.
        Ik sprak iemand, die afgelopen woensdagavond deelnam aan de telling in een van de stembureau’s. Ze vertelde dat ze letterlijk onpasselijk werd van het aantal biljetten dat ze op de VVD-stapel moest leggen. Ze overweegt dan ook haar deelname aan die activiteit stop te zetten.

          /   Beantwoorden  / 
        1. gerben

          Die in de hemel zetelt lacht.
          Wij moeten baren en werken in de metropool.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Johan Bos

          Ja, die dame is voor dergelijk boven partijen bedoeld werk ook niet in de wieg gelegd.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Marianne

            Johan Bos, die lui die in het stembureau zitten zijn ambtenaren, ze verdienen daar overigens goed aan. Men hoeft daar niet boven partijen te staan. Men kan nl ook gewoon een mening hebben. En die mening neemt niet weg dat ze gewoon eerlijk de stemmen tellen.

              /  
          2. Johan Bos

            Er werden vrijwilligers gevraagd. Die kregen 50 euro voor de hele dag. Maar iemand die onpasselijk wordt als een hem of haar niet zinnende partij wint, terwijl hij dat van tevoren kan weten (Amstelveen is nu eenmaal een VVD-bolwerk), is toch een beetje ongeschikt voor die klus. Ongeveer een chirurg die niet tegen bloed kan…

              /  
        3. CeeBee

          Dat moet zij niet alleen overwegen, maar ook doen Jan. Zij is duidelijk niet geschikt voor haar taak.

          En verder, wanneer stop je nou eens met je voortdurende stemmingmakerij? Dat je dat voor de verkiezingen doet in de hoop zieltjes te winnen zou ik nog kunnen begrijpen. Hoe pathetisch ik het ook vind. Nu de kiezer heeft gesproken en de SP niet in één klap alle Eerste Kamerzetels heet veroverd, is het misschien tijd om weer eens inhoudelijk te reageren, vind je niet?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Jan Demming

            @ CeeBee

            Ik meende toch vrij duidelijk te zijn in mijn reactie. Daarom ben ik in dit geval benieuwd wat je bedoelt met ‘inhoudelijk reageren’.

              /  
        4. Marianne

          @ Jan Demming…..de enige verklaring kan zijn, dat 52 procent niet is gaan stemmen. ( Daar wordt namelijk geen onderzoek naar gedaan). Deze Rutte is met groei/groei en nog eens groei grootgebracht, hij weet niet beter. Naiëf en opportunistisch, gooit hij zijn one-liner grimas de ether in. Hij komt zichzelf hopelijk heel snel tegen. En dan mag hij voor de verandering eens voor 8€ per uur gaan werken. Vrijwilligerswerk gaan doen en de stront opruimen van zijn moeder. Hij en de meeste politici in Den Haag zijn volledig het zicht kwijt op de burgers. Zowel PvdA als VVD hebben met Wouter Bos, eerder al Zalm en Kok, de realiteit uit het oog verloren. Overigens D’66 en GroenRechts ook. En ze blijven maar beweren, dat ‘ men’ het niet snapt. Allerlei onderzoeken worden ons door de strot gedouwd, de kiezer vindt dit of dat…de kiezer wordt gewoon geminacht. Zelfde in deze gemeente hoor en in de provincie, want daar ging het tenslotte allemaal om. De waterschappen hoor je niks over….zolang mensen niet doorzien, dat stemmen op VVD en PvdA geen zoden aan de dijk zet, zolang de C3 als ultiem regeringsbeleid geen stap terug neemt, zolang men Griekenland als schuldige aanwijst, zolang zal deze Grimas ons beleid vertegenwoordigen.
          We zullen het moeten doen met een nog krachtige oppositie! Eentje die geen concessies doet.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Marianne

            KrachtigeR oppositie…

              /  
          2. Johan Bos

            Ben het wel met je eens dat je, om in de politiek te gaan, bij de meeste partijen het zicht op de samenleving die men zegt te vertegenwoordigen volslagen kwijt moet zijn. Het is nu eenmaal een vak, waarbij men alleen in verkiezingstijd helaas even contact met de meute moet hebben, omdat daarna weer achter de muur van jargon op elitaire afstand van de kiezers te duiken. Maar dat is rechts en links (althans degenen die zichzelf zo beschouwen) zo.

              /  
          3. Marianne

            Helaas Johan Bos kan ik geen bericht als antwoord geven op jouw bericht, dus dan maar even zo. Nee Politiek is geen Vak, politiek is oldboysnetwork. Je kan de ander er uit lullen of niet, je kan je vrindjes baantjes geven. Alles ten koste van de stemmer. Want die heeft geen invloed meer. De grootst mogelijke debater gaat door. Als je met de mond vol tanden staat word je afgeserveerd, zie gladjakkel Rutte., die door gaat omdat hij als een aal politiek bedrijft. Meer dan dat is hij niet.

              /  
          4. Johan Bos

            Ze hebben van lullen hun vak gemaakt. Wie dat niet kan, valt af. Zo is het nu eenmaal. Mijn stelling was altijd: democratie is een theorie. Maar ik ken in deze wereld geen ander systeem dat minder slecht is. In feite maakt nu een promillage de dienst uit. Politieke partijen hebben bijvoorbeeld in Amstelveen hooguit enkele honderden leden. Daarvan die ik er op een ledenvergadering 10, 20 of (hooguit) 30. Wie daar de grootste bek heeft, komt vrijwel automatisch in de gemeenteraad.

              /  
  3. Robert van Waning

    Als ‘VVD-bolwerk’ voert Amstelveen getrouw VVD-beleid uit. Hieraan danken wij het open A9-riool dat met veel herrie en luchtvervuiling de leefbaarheid in het centrum van onze woonplaats tot in de verre toekomst zal blijven verpesten. Ook de verslechtering van de ov-verbindingen met het centrum van Amsterdam is typisch VVD-beleid.

    Besef dit goed als u straks uw stem gaat uitbrengen. Dit is uw kans om dat zelfingenomen VVD-bolwerk op te blazen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Robert van Waning

    ‘Als VVD-bolwerk’ was al te lang voor weergave in ‘Recente reacties’ en werd ingekort tot het neutrale ‘Als..’.

    VVD-minister Schippers zou hier een complot achter zoeken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. frank

    Als we toch even aan het bashen zijn wil ik ook wel effe meedoen en dan is niet enkel de VVD de schuldige.
    Ze zijn zo principieel dat ze samen werken met een partij als de SGP en dat als “liberaal”.
    De VVD is (mede)verantwoordelijk voor het uithollen van:
    -Minimabeleid.
    -Sociale werkplaatsen.
    -Ouderenzorg/ beleid( verdwijnen van verzorgingshuizen)
    -Uitholling sociale woningbouw.
    -Huishoudelijke zorg.
    -Verhoging AOW leeftijd, waardoor mensen die in de
    zwaarlichamelijke beroepen en vroeg zijn begonnen op de arbeidmarkt nooit meer een redelijk pensioen op kunnen bouwen.
    -Grote werkeloosheid in de zorg en werknemers van de voormalige SW’s
    -Het ontstaan van maatschappelijke getto’s. Amstelveen voor de middenklassers++ en de rest een ontmoedigingsbeleid.Waarnaar toe is hun probleem.

    En dat allemaal voor 0,2% groei. Is het niet om te huilen!
    Maar jongens, we blijven lachen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

      Precies…@ frank bikker, zo is het maar net!

        /   Beantwoorden  / 
    2. PG van Faassen

      @frank, waarom zet je dat mede tussen haakjes? Het is toch ook niet “een beetje zwanger zijn”? Jij bent nog erger dan die links menschen, met je halve standpunten.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank

        De VVD kon dit afbraakbeleid niet doorvoeren als zij niet de hulp van de anderen had gehad.

          /   Beantwoorden  / 
  6. gerben

    De leukste en laatste journalist van Amstelveen present.
    Een onpasselijk verslag onvermijdelijk.
    Zum Kotzen.
    Gelukkig gaat het goed met deze site.

      /   Beantwoorden  / 
    1. tante bep

      JB is slechts spreekstalmeester en zoals in elk circus heb je clowns.Zo ook hier!

        /   Beantwoorden  / 
      1. gerben

        Tante Bep: kom je door het maartje dan leef je nog een jaartje.
        Of ben stam je uit een geslacht dat niet dood gaat en dus dood moet slaan. Johan, ga door. Op hoop van zegen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. gerben

        Sorry, Bep. Ik schoot van de ketting. Jij en Johan zijn me even lief.

          /   Beantwoorden  / 
    1. tante bep

      Ik moest zo mijn tanden laten zien toen ik op lagere school poetsles kreeg van de poetsjuf. Iedereen een rood pilletje en waar het rood bleef had je vuil zitten. Wat een onnatuurlijk gedoe, zeg. De normalen die op de foto staan, zijn nog de kinderen.

        /   Beantwoorden  / 
  7. Robert van Waning

    De vraag is dus – als ik het goed heb begrepen – of iemand met een begrijpelijke afkeer van de VVD wel in een stembureau mag werken? Of is daar alleen plaats voor aanhangers en meelopers van de VVD en voor huichelaars die niet durven uitkomen voor hun persoonlijke voorkeur?

    Eerlijkheid en oprechtheid wordt afgestraft met verbanning.

    Die mevrouw die volgens Jan Demming onpasselijk werd van alle VVD-stemmen trok haar eigen conclusie. De overheersende reacties daarop lijken haar gelijk te geven: wegwezen.

    Stembureaus worden zodoende steeds meer bemand door VVD-ers die het bolwerk versterken. Democratie op z’n Amstelveens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Die mevrouw had vooraf kunnen weten dat zij veel stembiljetten op de stapel zou moeten leggen van de partij die hier al jarenlang het grootst is. In elk geval liep zij megagroot dat risico. De onpasselijkheid achteraf is een beetje onpasselijk. En lichtelijk hypocriet. Die opmerking over VVD-ers die stembureaus bemannen begrijp ik niet zo goed. Heeft ook dát al invloed op het lokale stemgedrag? Trouwens, welke VVD-er gaat in uw visie nou voor 50 euro van ‘s morgens 8 tot laat in de avond in zo’n bureau zitten?

        /   Beantwoorden  / 
      1. PG van Faassen

        Voor VVD’ers is het 50 euro per uur Johan. Ik heb dus flink verdiend die dag. Zoals het hoort.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Robert van Waning

        JB, mag die mevrouw dus eigenlijk niet meer op het stembureau werken? Is dat vanwege haar begrijpelijke afkeer van de sjoemel-VVD of vanwege haar openhartigheid?

        @pc, leuk.

          /   Beantwoorden  / 
        1. CeeBee

          Dat is omdat ze kennelijk de neutraliteit niet kan opbrengen die voor dit soort klussen vereist is.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Robert van Waning

            Sjoemelde zij met de stembiljetten of uitte zij alleen haar mening? Vooral het laatste wordt in het VVD-bolwerk Amstelveen niet gewaardeerd.

              /  
          2. CeeBee

            Dat eerste is nou precies het risico wat we niet moeten willen lopen. Dat de onpasselijkheid haar functioneren in de weg gaat staan zeg ik maar even netjes..

              /  
  8. Robert van Waning

    Die neutraliteit betreft iemands werk, niet zijn/haar politieke opvattingen en voorkeuren.

    Anders mogen in een VVD-bolwerk alleen VVD-ers de stembureaus bemannen terwijl die zijn juist het minst integer zijn gebleken.

    Afkeer van de VVD zou juist een voorwaarde moeten zijn voor dat verantwoordelijke werk. (geintje.)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Die mevrouw was dus ongeschikt voor het WERK wegens de kennelijk fysieke invloed van haar politieke voorkeuren. Nogmaals een soort chirurg die niet tegen bloed kan en daarom ongeschikt is voor zijn werk. Heeft helemaal niets met liberalisme of zoiets te maken. Van iemand die onpasselijk werd van SP- of GroenLinks-winst zou ik exact hetzelfde zeggen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        Hoezo ongeschikt? Deed die mevrouw haar werk dan niet goed? Is zij betrapt op corruptie of fraude? De kans daarop is klein, want zij is geen VVD-aanhanger.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Nee hoor, ik dacht aan haar persoonlijke welzijn. Zij wordt onpasselijk van de VVD. Het lijkt mij in haar belang niet in een typische VVD-gemeente die taak op zich te nemen. Dat geldt (nogmaals) ook voor mensen die onpasselijk worden van SP, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, D66, OCA en noem maar op. De professionele politici in Den Haag hebben kennelijk sterke magen, want gaan elke dag om met vertegenwoordigers van in hun ogen soms verderfelijke partijen. Het kwartje lijkt bij u maar niet te willen vallen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Marianne

            @Johan Bos…er misschien wel eens over nagedacht, dat die mevrouw, die haar werk goed deed, maar onpasselijk werd van de VVD-geur (en dan waarschijnlijk niet die van poep en plas, maar van het afbraakbeleid en de stinkende interne sjoemelende politici)als vrijwilliger dat geld gewoon goed kon gebruiken???? Is ze ontslagen? Is ze aangeklaagd? Nee, dus heeft ze gewoon de stemmen goed geteld. Verdere discussie is dus overbodig. Of zouden er slechts VVD-vrijwilligers op een stembureau mogen zitten??? Bah!

              /  
          2. Johan Bos

            Nee hoor, iedereen – van welke politieke kleur ook – moet er bij kunnen meewerken. Liever een kleurrijk gezelschap dan alleen VVD-vrijwilligers. Alleen blijken sommigen er kennelijk fysiek niet sterk genoeg voor.

              /  
          3. Marianne

            Overigens ‘denkt’ Azmani ook alleen maar aan de slachtoffers van oorlogsgeweld, die dan iig niet verdrinken of anderzins hun vreselijke lot tegemoet zien.Met mevrouws welzijn zal het wel loslopen, mocht u zich daarover zorgen maken. Is dus een rechtpraten wat krom is argument. Had van een onafhankelijk journalist op betere argumentatie gehoopt.

              /  
          4. Johan Bos

            Mijn advies was juist op onafhankelijkheid gebaseerd. Maar die draagt u blijkbaar niet met u mee.

              /  
  9. CeeBee

    Onbegrijpelijke redenering, zowel je stelling als je conclusie. Nog afgezien van het feit dat het tweede nou juist niet is wat ik gezegd heb.

    Ik sluit overigens de discussie over dit onderdeel hier maar weer eenzijdig af, want je blijft maar virtueel schuimbekken tegen de VVD. Zoek daar voorlopig maar even een ander slachtoffer voor.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Robert van Waning

    ‘Brullen’? ‘Schuimbekken’? Jullie houden wel van grote woorden.

    Jullie willen die mevrouw uitsluiten vanwege haar oprechte meningsuiting en jullie accepteren geen kritisch commentaar daarop. Ondertussen ben ik om de zelfde reden ook nog steeds verbannen door de liberale gemeentekrant Dichtbij.

    Echte democraten, die liberalen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik accepteer elk kritisch commentaar, maar vind het alleen vreemd dat iemand onpasselijk wordt van de stembusuitslag. Het komt er op neer dat bij de stembureaus alleen mensen zouden kunnen werken voor wie de uitslag een zegen is.

        /   Beantwoorden  / 
  11. Robert van Waning

    Die mevrouw van het stembureau getuigde van haar afkeer van de VVD in een privegesprek met Jan Demming. Dus niet in het openbaar en zeker niet tijdens de vervulling van haar functie.

    Toch is die in de privesfeer geuite mening voor de liberalen op dit forum voldoende reden om haar ongeschikt te verklaren voor die functie.

    Hun redenering komt erop neer dat alleen aanhangers van de VVD de stembureaus mogen bemannen. Dat zijn opvattingen die in de voormalige totalitaire eenpartijstaat van de Sovjet-Unie pasten maar niet in onze democratische rechtsstaat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ongeacht de politieke kleur zou iedere burger moeten weten dat in een VVD-bolwerk als Amstelveen een overvloed aan VVD-stemmen is te verwachten. Merkwaardig dat wie bewust dat risico loopt, zo weinig boven de partijen staat dat hij / zij er onpasselijk van wordt. Zo iemand zou ook ongeschikt zijn voor welke politieke arena dan ook (raad of Tweede Kamer) wegens aanhoudende braakneigingen bij het worden geconfronteerd met geluiden van sommige andere partijen. Dat wie het bovenstaande beweert, automatisch in het liberale kamp thuis hoort, laat ik geheel voor uw rekening. Zal wel op ‘feiten’ berusten….

        /   Beantwoorden  / 
  12. PG van Faassen

    Tot nu toe zijn het 2 vrouwen die onpasselijk werden, eentje thuis en de ander op het stemburo.
    De eerste roept wel vaker wat, en de tweede ? Ach, dat is een Jan Demming verhaal. Anders was er toch wel berichtgeving geweest in de trant van “kotsende vrouw telt VVD stembiljetten”?

    Al met al onzin. Wat nog erger is dat mensen die pretenderen weldenkend zijn daarover in discussie gaan.

    Get a life.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Waarom geef je dan antwoord ‘

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jan Demming

        @ PG
        Er was geen sprake van een ‘kotsende vrouw’, zodat berichtgeving in de media niet nodig was. Mevrouw was slechts onpasselijk, trok bleek weg en dat was het!

          /   Beantwoorden  / 
  13. Robert van Waning

    Als iedereen die onpasselijk wordt van de sjoemel-VVD wordt uitgesloten van de functie van volksvertegenwoordiger (zoals hierboven wordt gesuggereerd), dan wordt NL een eenpartijstaat.

    Iedere keer blijkt dat toch de grootste wens van de zogenaamde liberalen te zijn: Weg met alle oppositie met hun democratische controle, vervelende kritiek en vermoeiende tegenspraak!

    @Peterpc, het gaat niet om die mevrouw maar om de pogingen van zgn liberalen om de oppositie het zwijgen op te leggen.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Robert van Waning

    Nonsens, JB. U schreef immers: “Die mevrouw was dus ongeschikt voor het WERK wegens de kennelijk fysieke invloed van haar politieke voorkeuren. Nogmaals een soort chirurg die niet tegen bloed kan en daarom ongeschikt is voor zijn werk.”

    Hoezo ‘kennelijk fysieke invloed’? Die mevrouw heeft haar werk gewoon goed gedaan, zonder over te geven.

    Als iemand zegt ‘misselijk te worden van bepaalde toestanden’, is dat overdrachtelijk bedoeld. Trouwens, als poep en kots alleen maar opgeruimd zou mogen worden door mensen die van de geur houden, zou het een behoorlijk vieze boel worden.

    De geur die om de VVD hangt, is zo langzamerhand ook niet meer te harden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

      En gelijk heb je Robert van Waning. De VVD is naar mijn gevoel/mening slechts bezig met onuitvoerbare populistische stemmingmakerij à la PVV. Het ‘stinkt’in de gelederen, dus de aandacht afleiden…Nu weer ‘onze’kasteelheer, de nieuwe minister van Veiligheid haha, die door Blok, als toenmalig voorzitter van huize Steur, er een enorm bedrag aan subsidie door heen heeft gejast. En dan nu Azmani, die allerlei verdragen wil schenden..Ach, het zal nog wel een tijdje doorgaan.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Ze deed haar werk prima waarschijnlijk, maar zegt zelf er onpasselijk van te zijn geworden. Moeten we dat haar dan niet besparen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marianne

        Ik neem aan dat ze dat voor lief neemt. En wie bent u om over haar beweegredenen een oordeel te vellen?

          /   Beantwoorden  / 
      2. Robert van Waning

        Draai er niet zo omheen. U noemde haar ongeschikt omdat zij niet van de VVD houdt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marianne

          Wie weet, had ze gehoopt, zoals meerdere mensen, op een andere uitslag.Dus het vooraf screenen lijkt mij inderdaad niet juist. Maar goed de VVD wil deze hele rechtstaat om zeep helpen, dus waarom niet beginnen in Amstelveen? Volgende verkiezingsleuze “U mag slechts zitting nemen in een stembureau als u VVD stemt”. “U mag niet onpasselijk worden en u mag daar sowieso niet als privépersoon een mening over hebben” Zo goed????

            /   Beantwoorden  / 
        2. Johan Bos

          Dat heb ik nergens gezegd en daar protesteer ik tegen. Hoewel de beschuldiging natuurlijk in uw ogen wel weer op feiten zullen berusten. Want uw mening is een feit. Dat ik dat nou toch maar niet begrijp. Ik vind dat iemand op een stembureau daar beter niet kan zitten als hij / zij van welke partij dan ook onpasselijk wordt. Niets meer en niets minder. Dat u mij steeds naar het VVD kamp wil trekken (bent u soms propagandist van die partij?) sluit in feite wel aan bij mijn loopbaan in Amstelveen. Ik ben hier voor van ultra links tot ultra rechts versleten. Waar ik trouwens niet ongelukkig mee ben.

            /   Beantwoorden  / 
  15. Robert van Waning

    De zgn liberalen willen onze vrijheid van meningsuiting zelfs in de privesfeer beperken. DDR op z’n Amstelveens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

      Het zijn geen liberalen meer Robert van Waning, het zijn mensen die tot de gemeentestoeptegel hun ikke-ikke-ikke beleid doorvoeren. Vroeger kon je iig nog verschil van mening hebben, tegenwoordig wordt iedereen die niet VVD beleid aanhangt als paria weggezet. Zelfs in de privésfeer. We worden data ipv mensen, we worden Euro’s en nummers ipv mensen. Voor VVD zijn statistieken tegenwoordig leidinggevend, of er moet weer een onderzoekje op een oud onderzoekje worden opgeleverd. Ieder Kamerlid dwingt een nieuwe commissie af, een kleine meerderheid steunt dat dan, maar de VVD wil weer invloed op een onafhankelijk onderzoek. En ga zo maar door.Dit land wordt bestuurd door gekkies, zgnd hoogopgeleiden, die slechts 1 ambitie hebben, het pleps eronder duwen, zodat zij geen invloed meer hebben. Werken tot je er bij neervalt, want de HARDwerkenden hebben de macht. Niet voor niets dat VVD-ers het Hardwerken continu benadrukken. Netwerken………….tot je er bij neer valt. Maar als je vraagt aan een 25-jarige wat is dat dan netwerken? Dan zeggen ze….ach jij teert op anderen..netwerken zul je! Onpasselijk word je van die lui, want ze doen zelf geen flikker, maar delegeren tot ze een ons wegen.

        /   Beantwoorden  / 
  16. Marianne

    Ik word onpasselijk van deze discussie, dus ik hou het voor gezien. Had wel gehoopt op een iets meer inhouderlijker discussie, vooral met de heer Johan Bos, die blijkbaar de strijdbijl heeft begraven. Maar ja, ik word onpasselijk, dus zal vast niet meer mee mogen doen…

      /   Beantwoorden  / 
  17. PG van Faassen

    Het onpasselijk worden van vrouwen is een gegeven. Daar valt voor ons mannen (liefst van VVD huize) weinig tegen te doen. Behalve misschien een anti misselijkheid pilletje zodat we niet meer onpasselijk worden van besnorde, okselbehaarde etc. linkse kenaus.

    Wat een ellende kan die gemeenschap veroorzaken.

    En nu ga ik koken voor mijn gezinnetje. Daaag engerds.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

      Van Faassen heeft een hekel aan vrouwen, dat is bekend, maar nog meer aan vrouwen die een mening hebben die niet in zijn straatje past. Hij gaat nu koken, maar reken maar dat hij zijn vrouwtje eronder heeft. Van goed ingelichte kringen heb ik vernomen dat deze meneer een liter jenever per dag tot zich neemt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. PG van Faassen

        @Marianne, in tegenstelling tot bepaalde armoedzaaiers kan ik dat betalen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marianne

          Een meer dan smerige reactie.

            /   Beantwoorden  / 
          1. PG van Faassen

            Natuurlijk. Maar dat verdien je ook.

              /  
        2. Marianne

          Zit het litertje er weer in??????????

            /   Beantwoorden  / 
      2. Robert van Waning

        Off-topic en schelden. Typisch Van Faassen. Als hij niet van discussies houdt, wat zoekt hij hier dan, behalve ruzie en een mogelijkheid om mensen uit te (laten) sluiten? Bij Dichtbij had hij daarmee meer succes.

          /   Beantwoorden  / 
        1. PG van Faassen

          Niet zo uit je nek kletsen Van Waning. Ik gaf een off-topic reactie op een off-topic opmerking van Marianne. Reageer daar dan op. Maar dat doe je niet want dat is de enige persoon hier in Amstelveen die met je meehuilt. En nu maar weer de mand in.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Marianne

            Lachen, deze man is zo gefrustreerd, dat zelfs argumenten hem zijn ontschoten…Kookze voor het vrouwtje!

              /  
        2. Marianne

          Robert, laat die man links, nee rechts liggen. Sprak zijn ‘vriend’ laatst…., die gelukkig volledig anders in het leven staat dan deze stemmingmakerij-er.

            /   Beantwoorden  / 
          1. PG van Faassen

            Ik heb geen vrienden, dus wat klets je nu?

              /  
  18. Marianne

    Misschien @ van Faassen een litertje jenever teveel op?

      /   Beantwoorden  / 
  19. Robert van Waning

    Eenpartijstaat Amstelveen. Wie in een privegesprek in dit VVD-bolwerk te kennen geeft niet van die sjoemel-partij te houden, mag van de aanhangers niet meer op een stembureau werken.

    Wie daartegen protesteert, is volgens de heren een brullende en schuimbekkende engerd.

    Democratie is niet geschikt voor extremisten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Wie zegt dat zij er niet meer mag werken? Slaat u niet een klein beetje door nu er negen partijen in de gemeenteraad zitten en er ook nog op andere gestemd kan worden? Een één partijstaat is toch iets anders dacht ik. Het is trouwens de vraag of daar, bijvoorbeeld in Noord-Korea, een site als deze zou kunnen bestaan, maar dat terzijde. Maar voor haar eigen gestel: Wie allergisch is voor sinaasappelen moet niet in een fruitzaak gaan werken. Wie op een stembureau werkt en van een bepaalde grote partij onpasselijk wordt, moet- zeker als is te verwachten dat die veel stemmers trekt – moet hetzelfde doen.

        /   Beantwoorden  / 
  20. Robert van Waning

    JB, wie slaat hier door? Mensen met andere opvattingen en meningen dan de uwe werden door u als ‘brullende fanatici’ aangeduid terwijl wij juist op fatsoenlijke, concrete en beheerste manier onze meningen uiten.

    CeeBee en Van Faassen (Peterpc) vielen u bij met termen als ‘schuimbekken’ en ‘engerds’.

    Op die manier worden opponenten van de VVD hier weggepest en het liefst verbannen, net zoals dat bij Dichtbij gebeurt.

    Uw laatste reactie komt erop neer dat stembureaus best bemand mogen worden door mensen die volgens u daarvoor ongeschikt zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Vind u het erg dat ik er geen hout meer van begrijp? Zal mijn stupiditeit wel zijn. Laten we het daar maar op houden. U schrijft: ‘Uw laatste reactie komt erop neer dat stembureaus best bemand mogen worden door mensen die volgens u daarvoor ongeschikt zijn’. Ik heb keer op keer juist het tegendeel beweerd. Wie geen bloed kan zien, daar onpasselijk van wordt, moet geen chirurg worden. Wie onpasselijk wordt van welke partij dan ook doet er goed aan niet op een stembureau te gaan werken. Wie het lekker vindt te kokhalzen natuurlijk wel. Het was – nogmaals – een welgemeend advies.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        Ik schreef: ‘Mensen die VOLGENS U daarvoor ongeschikt zijn’.

        Die mensen zijn natuurlijk helemaal niet ongeschikt vanwege hun uitlatingen in de privesfeer.

        Onpasselijk worden van de sjoemel-VVD is juist een teken van gezond verstand, maatschappelijke betrokkenheid en zelfstandig denken.

          /   Beantwoorden  / 
          1. PG van Faassen

            Johan, het enorme geduld dat je toont t.o.v. de verongelijkten (en dat denkt iedereen te zijn) in deze maatschappij maakt mij altijd een beetje nederig. Dank voor je wijze lessen.

              /  
          2. Robert van Waning

            Peterpc weet wel wie hij te vriend moet houden. Bij Dichtbij zit hij ook steeds de redactie te slijmen. Kennelijk is dat toch de methode waar je het meest mee bereikt. Toch word ik er onpasselijk van. VVD, brwah!

              /  
          3. PG van Faassen

            Wat ik doe Van Waning is het bedrijven van “belletrie”. Dat is iets heel anders dan dat gejank van jou en die cohort Marianne (even kotsen nu). Maar ga lekker door, dit geeft mij nog tijden lang plezier om op jullie, en ik moet zeggen ik ben blij verbaasd, op stupide opmerkingen te kunnen reageren.

              /  
          4. Karel van Scheffen

            @PC Ik als fanatieke lezeres.van belletrie moet zeggen dat u zichzelf in uw uitingen niet direct portretteert als de knappe romantische dokter waar zuster Marianne verliefd op wordt.

              /  
  21. Robert van Waning

    Irritante reclame. Kan niets lezen. Kan ook niet verwijderd worden. Als je op het kruisje klikt, word je doorverbonden naar de advertwerder. Dit typ ik blind, want ik kan mijn eigen tekst niet lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  22. Robert van Waning

    ‘Vertel ons wat jij onhandig vindt!’ luidt de aanhef van de hinderlijke advertentie die zich niet zomaar laat verwijderen. Je kunt er een jaar pizzaburgers van een onleesbaar merk mee winnen.

    Nou, ik weet wel wat ik onhandig vind, maar daar zal ik geen prijs mee winnen. Weg ermee!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.