CDA ziet Amstelveens belang in EP

 Logo-CDA[1]Zoals de meeste politieke partijen trapt ook het CDA de open deur in de verkiezingen voor het Europees Parlement (het geld verslindende gezelschap in Brussel, c.q. Straatsburg, waarvan ook onbekende Nederlanders deel uitmaken) belangrijk te vinden. Het CDA ziet zelfs Amstelveense belangen bij het EP liggen.

“De grote in Amstelveen gevestigde bedrijven hebben profijt van Europa, maar het CDA pleit ook voor een sterkere positie van het MKB. Dat staat midden in de samenleving en zorgt voor werkgelegenheid”, zegt de fractie in de gemeenteraad.

Volgens Europees CDA lijsttrekker Esther de Lange hebben grote bedrijven hun belangen wel gewaarborgd in Brussel, maar moet het MKB (Midden en Klein Bedrijf) een sterkere positie krijgen. Zij denkt dat te kunnen bereiken door te zorgen dat middelgrote en kleine bedrijven geen last hebben van voor de grote, internationale bedrijven bedachte regelgeving. “De administratieve regeldruk moet zoveel mogelijk beperkt blijven” Het is schone keer op keer gehoorde politieke belofte, waarmee ook het nieuwe Amstelveense college weer kwam. Maar minder regels is natuurlijk niet in het voordeel van de – voortdurend die regels controlerende – ambtenaren. En linksom of rechtsom: Die regeren tenslotte.

 

Volgens het CDA is dat sterk gericht op het MKB. “Dat staat midden in de  samenleving en zorgt voor werkgelegenheid. Eerder pleitte Sybrand Buma voor verlaging van de lasten voor het MKB en betere toegang tot financiering.”

De fractie zegt zich ook in Amstelveen, waar zij tot voor kort de wethouder EZ leverde, in te zetten voor een goed ondernemersklimaat. “Onder andere door onnodige regels te schrappen, financieringsmogelijkheden voor ondernemers te stimuleren en door starters te helpen met lagere OZB en goedkope huisvesting.” Allemaal punten die de nieuwe coalitie dus ook zegt na te streven, al is het CDA dan in de oppositie gedreven.

 

Lees ook:PvdA wil debat over cadeautjes raadsleden en wethouders
Lees ook:BBA verwijt B&W verzwijgen problemen bij Jeugdzorg
Lees ook:D66 tegen verbod ‘happy hours’ in cafés
Lees ook:VVD: Minder regels voor ondernemers
Lees ook:B&W bij New York Pizza

Eén reactie op “CDA ziet Amstelveens belang in EP

  1. vitriooltje

    Goedkope huisvesting? Hoeveel kantoren,bedrijfspanden en winkels staan niet leeg? Oh maar daar kunnen we niets aan doen. Dat is privé eigendom, zegt dan het CDA. Wat staan ze dan slap te lullen. Als ze nu probeerden een soort leegstandsbelasting te maken of er nu voor zorgden dat huren omlaag gingen.
    Ik dacht het even van niet!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.