D66 tegen verbod ‘happy hours’ in cafés

d66-logo-nieuw[1]Betuttelend vindt D66 de nieuwe regels voor de commerciële horeca, die B&W hebben voorgesteld aan de gemeenteraad. Volgens de fractie wil het college die bedrijven, door het happy hours tegen te gaan, beperken in het zelf bepalen van hun prijzen voor alcoholhoudende dranken. Dat gaat burgerraadslid Van der Steenhoven (hij maakt deel uit van een raadscommissie) te ver. Volgens hem is de regulering volstrekt overbodig. In de komende raadsvergadering komt de fractie met een amendement om B&W tot de orde te roepen.
De democraten zeggen dat B&W blijkbaar op een verkapte manier de minimumprijs voor drank willen vaststellen. Het college wil namelijk verbieden dan tijdens een aaneengesloten periode van minder dan 24 uur alcoholhoudende drank voor minder dan 60 procent van de normale prijs wordt aangeboden.

Van der Steenhoven komt met het voorbeeld van een WK-actie, waarbij een ondernemer bij een Nederlands doelpunt een biertje voor € 1,50 verkoopt, terwijl het normaal € 2,60 kost. “Volgens het collegevoorstel mag dat dus niet”, zegt hij. “Dat gaat natuurlijk veel te ver. Het is niet aan de gemeente om de prijzen van producten te bepalen, maar aan de ondernemers. Die extra regels zijn trouwens ook in strijd met de belofte van het college te dereguleren.”

 

Volgens D66 weten de professionele Amstelveense horeca-ondernemers heel goed hoe zij met hun prijzen moeten omgaan. Van der Steenhoven: “Het college heeft, naar aanleiding van vragen van D66, niet kunnen aantonen dat er een probleem is met alcoholmisbruik in de commerciële horeca. Wij zien dan ook geen enkele aanleiding meer regels te stellen. Zeker niet in deze barre economische tijden, nu ondernemers het al moeilijk genoeg hebben”.

 

Lees ook:Sterke drank uit sportkantines
Lees ook:Gemeente verbiedt happy hours
Lees ook:D66 (anders dan CU) voorstander trouwen op zondag
Lees ook:D66 wil paspoorten thuisbezorgd
Lees ook:VVD en d66 pogen weer onzinnige regels te schrappen

Eén reactie op “D66 tegen verbod ‘happy hours’ in cafés

  1. frank

    De vrijzinnig liberaal Steenhoven bezoek enkel op een happy hour een kroeg. Hij is misschien gierig?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.