Bram van Ojik (GroenLinks) komt naar Uilenstede

BramVanOjikBram van Ojik, fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, komt naar Uilenstede om zijn Amstelveense partijgenoten te helpen bij hun campagne voor de komende verkiezingen voor de gemeenteraad. Op vrijdag 24 januari gaat hij studentenhuizen langs om te praten over de woonsituatie voor studenten en starters. Later kan iedereen hem het hemd van het lijf vragen in café Uilenstede.

Van Ojik is van 16.00 uur af in Uilenstede om samen met de Amstelveense GroenLinksers de woningen langs te gaan. Het thema wonen staat centraal. “Wonen is voor veel mensen, zeker ook voor studenten, belangrijk”, zegt lokale lijsttrekker Axel Boomgaars. “Op Uilenstede kom je relatief makkelijk terecht als student, maar zelfs dan is een jaar wachttijd niet gek voor 11m2. Als je bent afgestudeerd en door wil verhuizen, is er in Amstelveen amper plek. De boel zit op slot.”

Van 17.30 uur af is Bram van Ojik in café Uilenstede om met de aanwezigen in gesprek te gaan over wat er bij hen speelt. Bij die vrijdagmiddagborrel in het centrum van de studentencampus is iedereen welkom. In een collegetour-achtige setting zal van Ojik de GroenLinks-visie uit de doeken doen over lokale, maar ook nationale onderwerpen die de aanwezigen aan kunnen snijden.

GroenLinks Amstelveen is blij met de komst van Van Ojik. “Het is natuurlijk geweldig samen met je politiek leider uit Den Haag op pad te gaan. Ook laat het de verwevenheid tussen lokale en landelijke issues zien. Wij kunnen lokaal in ons eentje de woningmarkt niet uit het slob halen, en regels uit Den Haag houden de bouw van studentenwoningen op verschillende plekken in Amstelveen tegen. Maar samen kunnen we wat betekenen voor de Amstelveense studenten en andere inwoners.” Het gesprek in Uiulenstede duurt volgens het programma overigens maar drie kwartier: van 17.30 tot 18.15 uur.

 

 

Lees ook:Bram Ojik met zijn GroenLinks op Uilenstede
Lees ook:Halsema op verkiezingstoer naar Uilenstede
Lees ook:Studenten Uilenstede: niet meer woonruimte nodig
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:Debat GroenLinks en VVD in Uilenstede

2 reacties op “Bram van Ojik (GroenLinks) komt naar Uilenstede

  1. frank bikker

    Aan kletsen heb je niets! Kom eens met een oplossing, die voor alle partijen handig is. Om eens 1 tje te noemen. Waarom mag een alleenstaande oudere of een echtpaar dat in een 4 kamer socialehuurwoning woont niet een kamertje verhuren aan een student, verpleegster enz.? Ik ken ouderen die die kamers gewoon leeg laten staan of als opslagruimte gebruiken. Het is toch een leuke deeloplossing. De belasting kan er ook nog een klein centje mee verdienen.
    P.S Ik praat niet echt over onderhuur. Dat is zonder meer misbruik.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Als er ergens geld wordt uitgegeven nu en de komende jaren dan is het aan Uilenstede.
    Mooi.
    Veilig terrein voor de fractievoorzitters van Groen Links.

    Ga ook even langs bij de voedselbank Amstelveen a.u.b.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.