Bram Ojik met zijn GroenLinks op Uilenstede

 

Lokale lijsttrekker Exel Boomgaars (rechts) en Bram Ojik

Lokale lijsttrekker Exel Boomgaars (rechts) en Bram Ojik

Jongeren in het algemeen en studenten in het bijzonder. Die waren vrijdag de doelgroep in de lopende verkiezingscampagne voor de gemeenteraad. Op 19 maart wordt de nieuwe raad gekozen en GroenLinks wil daarin een zo groot mogelijke fractie hebben. Net als andere partijen trouwens.

Ter ondersteuning van de Amstelveense inspanningen was partijgenoot en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Bram van Ojik vrijdag naar Uilenstede gekomen. Samen met ruim vijftien lokale GroenLinksers praatte hij vooral over de woonsituatie van studenten.

Die is niet altijd riant. Om nog maar te zwijgen van afgestudeerden die ook een dak boven hun hoofd willen hebben. De wachttijd voor een starterswoning is gemiddeld 8 jaar in de regio en voor doorstromers 17 jaar. GroenLinks Amstelveen wil meer ruimte voor die groepen in het lokale woonbeleid.

Nadat Ojik en aanhang langs de deuren waren geweest om met de bewoners van het studentendorp te praten, volgde een meet-and-greet-borrel met hem in café Uilenstede. Ojik en de lokale afdeling van de partij zeggen terug te kijken op een geslaagde middag.

Lees ook:Bram van Ojik (GroenLinks) komt naar Uilenstede
Lees ook:Stijgende huizenprijzen raken doorstromer
Lees ook:GroenLinks in verzet tegen uitzetting bewoners Uilenstede
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:CDA: ‘Halte bij Uilenstede moet blijven bestaan’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.