Halsema op verkiezingstoer naar Uilenstede

Femke Halsema van GroenLinks is woensdag (8 november) in Uilenstede. Zij is bezig met haar verkiezingscampagne ‘Femke on Tour,’ en biedt studenten een lift aan in een milieuvriendelijke aardgasbus naar de VU. Daarin reist zij door Nederland. Vanaf 12.00 uur staat de bus tegenover tramhalte Uilenstede.

Bij en in de bus praat Halsema met studenten en jongeren uit Amstelveen over hún problemen, zorgen, ideeën en wensen. GroenLinks pleit in haar verkiezingsprogramma voor meer speciale jongerenwoningen, huursubsidie voor iedereen die huurt, dus ook voor studenten op kamers, en het omvormen van leegstaande kantoren naar studentenwoningen.

Om 12.30 vertrekt de bus naar de Vrije Universiteit om ook daar met studenten te praten. Er zijn ook andere GroenLinks-kandidaten bij, met wie studenten via speeddates kunnen kennismaken. Van 14.00-15.00 uur is er op de VU een verkiezingsdebat, waaraan behalve Halsema ook Rita Verdonk (VVD), Piet Hein Donner (CDA) en Ton Heerts (PvdA) deelnemen. Het gaat over drie thema’s: Onderwijs (kwaliteit of voor kwantiteit?), solidariteit tussen de diverse generaties en de democratie anno 2006? VU-politicoloog Andre Krouwel is dagvoorzitter. Het debat vindt plaats in KC-07 in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.

In de Griffioen is er van 17.00 tot 19.00 uur een verkiezingsmanifestatie voor jongeren. Daar zijn ongeveer acht vertegenwoordigers van de Amstelveense/Amsterdamse jongeren-afdelingen van landelijke partijen aanwezig zijn.

Lees ook:Femke Halsema komt naar Amstelveen
Lees ook:Uilenstede wordt ´open´ campus met VU
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:Halsema: ‘Er is asfalt genoeg’
Lees ook:Wouter Bos komt bier tappen in café Uilenstede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.