D66: debat op Uilenstede en landelijk campagneteam op markt

Het wordt politiek dringen op de weekmarkt in het Stadshart. Behalve in elk geval GroenLinks, gaat ook D66 er actie voeten in de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Vrijdag (31 augustus) komt het landelijke campagneteam van D66 er heen. Een aantal kamerleden en kandidaat kamerleden loopt er tussen 11:00 en 12:00 rond om het publiek nog eens uit te leggen waar Nederland voor staat en wat volgens de democraten uiteraard geen enkele andere partij doorheeft. Op woensdag 5 september is er traditiegetrouw op Uilenstede, waar eerder GroenLinks de aftrap voor haar campagne gaf, weer een door D66 georganiseerd debat. Daar voeren zeven bestuursleden van grote politieke jongerenorganisaties om Café Uilenstede het woord, maar kan iedereen hen uiteraard van repliek dienen en vragen stellen.Via zeven stellingen komen onder meer onderwijs (en in het bijzonder studiefinanciering en langstudeerboete), woningmarkt, arbeidsmarkt en eurocrisis aan bod. Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een drankje de debaters persoonlijk om toelichtingen te vragen. Reserveren voor het debat is niet nodig, maar het aantal plaatsen is wel beperkt, laat de organisatie weten. ‘Het is zaak op tijd te komen.’ Volgens de Democraten is in Den Haag verzuimd het dak te repareren toen de zon nog scheen. ‘Economie, onderwijs, zorg en eigen verantwoordelijkheid zijn toe aan grondig onderhoud. Gezonde overheidsfinanciën zijn daarvoor de basis. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Zo moet het thuis, zo moet het bij de overheid. Op deze manier schuiven we geen schuld door naar onze kinderen en kleinkinderen,’ luidt de samenvatting van het D66-programma. En daarmee wijkt het nogal af van linkse Sinterklazen. Op de markt probeert D66 Amstelveners ervan te overtuigen dat het land aan de hervormingsagenda van de Democraten toe is.

 

Lees ook:Debat GroenLinks en VVD in Uilenstede
Lees ook:Vier partijen in debat op Uilenstede
Lees ook:Frits Barend leidt lijsttrekkersdebat over wonen
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:Halsema op verkiezingstoer naar Uilenstede

Eén reactie op “D66: debat op Uilenstede en landelijk campagneteam op markt

  1. frank bikker

    Ik vind die langstudeerboetes prima. Deze mensen krijgen later toch ook de beter betaalde banen en het laat ze ook eens nadenken wat je later met je studie in de maatschappij kan doen. Men moet wel een uitzondering maken voor studies waar behoefte aan is in de maatschappij.
    -
    Gaat D66 ook de boer op in wijken waar niet de toekomstige elite woont, maar waar wel mensen wonen die een gewone baan hebben in de zorg, onderwijs enz. ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.