Vier partijen in debat op Uilenstede

d66-logo-nieuw[1]VVDNIEUW2Vier landelijke partijen gaan aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen met elkaar in debat op Uilenstede. Dat gebeurt op maandag 13 maart (20.00 uur) in café Il Caffè, Uilenstede 346. De vier partijen zijn: VVD, D66, GroenLinks en de PvdA.

Zij vaardigen allemaal een kandidaat-Kamerlid er voor af. De avond duurt tot 22.00 uur en wordt georganiseerd door de bewonersvereniging op Uilenstede, in samenwerking met de plaatselijke afdelingen van de vier partijen. Inloop vanaf 19.30 uur.

De vier politieke partijen halen traditiegetrouw de meeste stemmen op de studentencampus. Kandidaat-Kamerleden van de vier partijen zullen een uur lang debatteren aan de hand van vier verschillende stellingen. Daarna is er een half uur ruimte voor vragen uit het publiek. De avond wordt nog interactiever gemaakt doordat de reacties vanuit het publiek op de stellingen verzameld zullen worden. De partijen en de bewonersverenging kozen specifiek voor Uilenstede als locatie omdat daar veel jongeren wonen die deze keer voor het eerst kunnen stemmen voor de Tweede Kamer. Maar ook anderen binnen en buiten Amstelveen zijn welkom, zeggen de organisatoren.

d66-logo-nieuw[1]De VVD vaardigt Han ten Broeke af, hun nummer 9 op de lijst en op dit moment al Kamerlid met buitenland in zijn portefeuille. logo_pvda[1]Namens D66 neemt Jan Paternotte deel. Hij is op dit moment fractievoorzitter voor die partij in de Amsterdamse gemeenteraad en hun nummer 9 op de lijst. Corinne Ellemeet, nummer 7 bij GroenLinks, zal ook aanwezig zijn. Zij is al Kamerlid geweest, met zorg als belangrijke portefeuille. Van de PvdA komt Michiel Servaes, huidig buitenlandwoordvoerder in de Tweede Kamer en nummer 17 op de lijst.

Aanmelden op facebook kan via de volgende link: https://www.facebook.com/events/1848923868685002/

 

 

Lees ook:Debat GroenLinks en VVD in Uilenstede
Lees ook:Yeter Tan kandidaat wethouder
Lees ook:VVD in Amstelveen ruim eenderde van de stemmen – PvdA 2e
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:PvdA-bijeenkomst in Griffioen

3 reacties op “Vier partijen in debat op Uilenstede

  1. Frank

    Waarom een debat tussen die 4? Slap oh ‘n , en na de verkiezingen gaan ze toch weer samen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

    Waar is de SP als je ze zo nodig hebt?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Super Piet Kleine

      Wie het kleine niet eert…
      Je ziet het door de jaren heen in de landelijke politiek ook.
      Als de VVD de grootste is, gaan alle partijen, Groen Links, D66, CDA, PvdA en PVV graag aan hun voeten liggen op het pluche. Gelukkig is er een Stabiele Partij die daar niet aan mee doet.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.