Personeel gemeente kost jaarlijks € 50 miljoen

Herbert Raat 4De gemeentelijke organisatie kost € 75 miljoen per jaar. Tweederde daarvan, dus € 50 miljoen, gaat op aan personeelskosten, voor ongeveer ambtenaren. Aan ICT werd € 5,2 miljoen uitgegeven in 2012, maar volgens wethouder Herbert Raat is dat tot nu toe op dat niveau gebleven. De personeelslasten van de afdeling Informatiebeheer, die alle systemen onder haar hoede heeft, bedragen 3,5 miljoen. Daar komt € 1,7 miljoen bij aan onderhoud en aanschaf van hard- en software.

Overigens zal het komende jaar wel moeten worden geïnvesteerd in ICT, omdat veel van de apparatuur volgens deskundigen inmiddels is verouderd en er tal van nieuwe taken voor de gemeente aankomen. Er loopt onderzoek naar wat er precies nodig is.

De afdeling Informatiebeheer telde 44 fte’s in 2012. Volgens Raat drukt dat aantal nog steeds op de Amstelveense begroting. De afdeling is wel tot ruim 55 fte’s uitgebreid, maar dat komt doordat er werkplekken uit Aalsmeer bij zijn gekomen. “Die drukken dus niet op de Amstelveense begroting”, zegt de wethouder. Overigens is de bezetting (ruim 55 fte) niet helemaal compleet, waardoor nu en dan volgens Raat kortstondig extra capaciteit extern wordt ingehuurd. Dat zou maar om één of twee fte’s gaan.

Die begroting van Amstelveen stijgt komend jaar naar 195 miljoen euro, doordat er 22 miljoen bij komt nieuwe taken die het Rijk overhevelt naar de gemeente. Daarvan betreft de zorg acht en jeugd veertien miljoen euro.

 

 

Lees ook:Geen ‘na ons de zondvloed’ begroting
Lees ook:ROA kost ruim twee euro per Amstelvener
Lees ook:ICT gemeente moet worden uitgebreid
Lees ook:Financiële positie gemeente sterk verbeterd
Lees ook:Gemeente krijgt iets ‘minder minder’ geld van Rijk

5 reacties op “Personeel gemeente kost jaarlijks € 50 miljoen

  1. frank

    Waar komen die computerdeskundigen vandaan? Van computerboeren?

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    En het personeel geef die 50 miljoen ook weer uit.
    Leve de gemeente Amstelveen. Een banen motor.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Marianne

    En hoeveel gaf de Gemeente uit aan externen?. Via inside info heb ik vernomen dat stagiaiers zelf via uitzendbureaus elkaars vriendjes konden inhuren .

      /   Beantwoorden  / 
  4. frank

    @gerben. Dat gescheld op ambtenaren is ook niet altijd terecht, want o wee als wij info moeten hebben of vergunningen dan moeten ze wel in de houding gaan staan en het liever gisteren dan vandaag geleverd hebben. En ja, dat kost geld.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Gerben

    Ik heb nooit en te nimmer gescholden op ambtenaren. Dit voor de goede orde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.