ICT gemeente moet worden uitgebreid

2733_fullimage_1377963_30321632_270x150Terwijl de Rijksoverheid miljarden heeft verspeeld met inferieure ICT-systemen, zegt ook de gemeente zich zorgen te maken over de ‘duurzame waarborging’ van de infrastructuur op dat gebied. ICT (informatie- en communicatie technologie) is van vitaal belang voor de ambities die B&W nastreven, zeggen zij. Hoeveel lokaal er aan werd weggesmeten, is onduidelijk.

Automatisering en informatiebeheer zijn ondergebracht bij de afdeling Informatiebeheer. Die had in 2012 een budget van 5,2 miljoen euro. Er waren toen 44 fte’s en de salariskosten bedroegen 2,8 miljoen euro. Uitbreiding zal ongetwijfeld tot hogere kosten leiden.

De ICT infrastructuur is essentieel voor het functioneren van de gemeentelijke organisatie op alle niveaus, zeggen B&W in hun op de politieke agenda ‘Ruimte voor Amstelveen’ gebaseerde uitvoeringsprogramma, dat tegelijk met de begroting verschijnt.

‘Dit geldt voor dienstverlening, monitoring en beheersing. Dit geldt voor administratieve processen, basisregistraties en bestuurlijke informatievoorziening’, zegt het college. Het ziet in ICT ook het middel om slimmer te werken en zo de efficiency en effectiviteit van de organisatie te verbeteren.

Nu er tal van nieuwe taken op de gemeente afkomen, onder meer op het gebied van de zorg, neemt het belang van ICT alleen maar toe, zeggen B&W. Want al die taken vergen enorme aanpassing en verder ontwikkelen van de bestaande systemen.  Tegelijk moet allerlei soft- en hardware worden vervangen. Hoeveel geld er jaarlijks voor nodig is, lijken B&W nog niet te weten. Er loopt onderzoek naar wat daarvoor structureel moet worden gereserveerd.

Lees ook:ICT gemeente kost extra miljoenen
Lees ook:Personeel gemeente kost jaarlijks € 50 miljoen
Lees ook:Nieuwbouw gemeentewerf: bijna 10 miljoen
Lees ook:Gemeente wil contract A9-tunnel openbreken
Lees ook:Financiële buffer gemeente waarschijnlijk te mager voor A9-tekorten

3 reacties op “ICT gemeente moet worden uitgebreid

  1. PG van Faassen

    ICT en overheid = fail. Verder niets over te zeggen, behalve dat de Amstelvener gaat opdraaien voor toch wel goed bedoelde plannen.

    Maar daar hebben al die ICT verkopers van wankele producten natuurlijk geen boodschap aan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      En met een beetje mazzel gaat elke gemeente zijn eigen systeem gebruiken, als dat niet al gebeurt, maar daar zal PC misschien meer vanaf weten.

        /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Door ICT naar versoberen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.