Dinsdag installatie nieuwe wethouders

GemeentehuisIn een extra vergadering van de gemeenteraad worden dinsdag (22 april) om 20.00 uur de vier nieuwe wethouders geïnstalleerd. Herbert Raat van de VVD is de enige uit het vorige college van B&W die in het nieuwe terugkomt. Een behalve zijn partij is Burgerbelangen (BBA) de enige die deel uitmaakt van de kersverse coalitie, waarop het college steunt. Namens BBA wordt nu Peter Bot wethouder. Nieuw in het college zijn PvdA, grote verliezer tijdens de verkiezingen, en D66, de grote winnaar. Wethouders uit die partijen worden respectievelijk Jeroen Brandes en Maaike Veeningen.

De vorige coalitiepartners ChristenUnie, CDA en Ouderencombinatie (OCA) keren niet terug. Zij maken nu deel uit van de oppositie.  Doordat de vier lijsttrekkers van de nieuwe coalitiepartijen nu als wethouders aantreden, ontstaan vacatures voor nieuwe raadsleden. Die worden dinsdag beëdigd. Het kersverse college presenteert ook zijn politieke agenda. Alles gaat van nu af anders, als we Jeroen Brandes tijdens de presentatie eerder aan de pers mochten geloven. Overigens klinkt die kreet steevast elke vier jaar.

Ook worden dinsdag enkele zogenoemde burgerraadsleden beëdigd. Zij vertegenwoordigen partijen in raadscommissies, maar maken geen deel uit van de gemeenteraad. Verder wordt een plaatsvervangende voorzitter van de raad gekozen, die als dat nodig is de burgemeester vervangt. Ook benoemt de raad de voorzitters en hunplaatsvervangers van de diverse commissies en vindt de voordracht plaats van leden van de regioraad.

De raadsvergadering is ook op internet te volgen en via RTVAmstelveen. http://amstelveen.raadsinformatie.nl.

Lees ook:Vier nieuwe raadsleden voor wethouders
Lees ook:Coalitie van drie partijen: VVD, D66 en Burgerbelangen
Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Zittend college B&W wil door na verkiezingen
Lees ook:Matige politieke kennis debatwinnaars VMBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.