Tientallen ambtenaren over compleet op raadhuis

Fred de Graaf

Fred de Graaf

Door gebrek aan grote (bouw) projecten hebben 20 á 30 ambtenaren van de gemeente in feite niks meer te doen. Zij hebben geen baangarantie, maar de gemeente wil een fatsoenlijke werkgever zijn en ander werk binnen het apparaat voor hen zoeken.

Wethouder en locoburgemeester Herbert Raat zei dat tijdens de nieuwjaarsreceptie op het raadhuis. Hij hing ook de ambtsketen om bij waarnemend burgemeester Fred de Graaf, die het komende half jaar Amstelveens eerste burger zal zijn en in die functie ook Koning Willem Alexander op 26 april zal ontvangen.

Raat memoreerde enkele hoogte- en dieptepunten uit het voorbije jaar. Hij constateerde onder meer dat de gemeente de last van een betaling van 100 miljoen euro aan de A9-tunnel kwijt raakte, Amstelveen bijna de groenste stad van Nederland werd en het veiligheidsbeleid – mede dankzij forse inzet van de politie – vruchten begint af te werpen.

Ondanks de recessie gaat het in Amstelveen relatief beter dan in de rest van het land, zei hij. De wethouder voegde er aan toe zelf met zijn gezin een huis te hebben gekocht. “Dat moet nu eenmaal van onze partijleider”, grapte hij.

De grondpositie van de gemeente is sterk verminderd en zij heeft daarop 18 miljoen euro afgeboekt. Het nieuwe jaar wordt dat van de verkiezingen, zei Raat. Fred de Graaf zei zich te verheugen op de samenwerking met de wethouders, ambtenaren en gemeenteraad in de komende maanden. Dit jaar bestaat Amstelveen onder die naam ook een halve eeuw. De Graaf zei gedurende 30 jaar burgemeesterschap (hij was dat onder meer lang van Apeldoorn) veel te hebben meegemaakt, maar nog nooit aan de eerst geboren baby dit jaar een rompertje uitgereikt. Baby’s krijgen er dit jaar één met het opschrift ’50 jaar Amstelveen’.

 Overigens was de receptie soberder dan andere jaren. Er werden geen onderscheidingen aan vrijwilligers uitgereikt, noch aan mantelzorgers, er was geen muziek en ok het Amstelveenlied werd niet aangeheven. De raadsleden hadden voorafgaande aan de receptie elkaar in een afzonderlijke ruimte al gelukkig nieuwjaar gewenst, voordat het gewone gepeupel binnenkwam. Verschil moet er nu eenmaal zijn. Zal wel transparantie van de politiek heten.

Lees ook:Houten portretten voor wie met koningspaar op foto wil
Lees ook:Herbert Raat doet aangifte tegen meisjes in metro
Lees ook:Gemeente wil minder ambtenaren
Lees ook:Personeel gemeente kost jaarlijks € 50 miljoen
Lees ook:Gemeente: dit jaar verlies van ruim 8 miljoen

Eén reactie op “Tientallen ambtenaren over compleet op raadhuis

  1. karel

    “Het gaat in Amstelveen relatief beter dan in de rest van het land”
    Lijkt me ook niet zo moeilijk gezien het gebrek aan sociale huurwoningen. Mensen met een uitkering of geen zeer goed betaalde baan hebben ook nauwelijke kans om hier te wonen. Is gewoon een kwestie van “maatschappelijke apartheidspolitiek”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.