Jaarlijks kersenbloesem festival in teken van leven

A'veen-Chery Blossom10-04-13.05Woensdag 10 april was er weer het jaarlijkse Kersenbloesem festival in het Amsterdamse Bos, op een steenworp afstand van het raadhuis. Het vindt altijd plaats in de door de Japanse gemeenschap aan A|mstelveen geschonken kersenbloesemtuin. Waar vorig jaar nog het herdenken van de slachtoffers van de ramp in Japan van 11 maart 2011 centraal stond, ging het deze keer veel meer over het leven zelf. Kersbloesem staat in Japan symbool voor het begin van de lente.

Burgemeester Van Zanen had het  in zijn toespraak eveneens over de betekenis van het leven. ‘A thing of beauty is a joy forever’. Hij herinnerde aan de Japanse naam voor kersenbloesem, Sakura. Die is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Het leven wordt beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem.

Na het officiële deel waren er diverse optredens. Zo trad de percussiegroep Dadadadan Tenko op, speciaal uit Japan overgekomen. En was er een demonstratie van kinderen van de Nederlandse Aikikai Foundation. Verder trad het Sakura koor op. De Japanse dames zongen het lied ‘Tulpen uit Amsterdam’ in het Japans en Nederlands.

Bijzondere aandacht kreeg het project ‘Duizend wenspopjes voor Japan’. Daarmee wordt geprobeerd de kinderen van Fukushima te steunen door zoveel mogelijk wenspopjes te maken en die naar die in 2011 door de Tsunami getroffen regio te sturen.

 

Lees ook:Kersenbloesem festival in het Bos
Lees ook:Kersenbloesem festival massaal bezocht
Lees ook:Bloeiend en zonnig kersenbloesemfestival
Lees ook:Cherry Blossom festival vrij toegankelijk
Lees ook:Trommels en bloesem op Japans festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.