Bloeiend en zonnig kersenbloesemfestival

IMG_9017Volop in bloei stonden deze keer de bomen, toen zaterdag (11 april) het jaarlijkse kersenbloesemfestival boor de vijftiende keer werd gehouden in het Amsterdamse Bos, dichtbij het raadhuis. Het festival, eigenlijk ooit een initiatef van de lokale Japanse gemeenschap,  heeft in haar geboorteland ook zijn oorsprong. Het symboliseert het leven en het begin van de lente.

Japanse families in Japan maar ook in Amstelveen gaan graag picknicken op het moment dat de bomen in bloei staan. Het festival beleefde dus zijn  derde lustrum. IMG_9165

Voor burgemeester Mirjam van ’t Veld was het de eerste keer dat zij het evenement bijwoonde. “Prachtig om de sfeer te proeven en te zien hoe onze Japanse inwoners een deel van hun cultuur delen met Amstelveen”, zei ze. “Het festival wordt ook meer en meer een familiefestival. Het zorgt niet alleen voor verbinding tussen twee culturen, maar ook  tussen jong en oud. ”

 IMG_9161

Onder meer traden het Japanse Sukura Koor, de Japanse Taiko Drum School uit Amsterdam en het Sakura Japanse Harp Ensemble op. Daarnaast waren er stands waar verschillende Japanse gewoonten en gerechten gezien, uitgeprobeerd en geproefd konden worden. Zoals ikebana (bloemsierkunst), sushi en Japanse thee. IMG_9200Ook was er buiten een aikido demonstratie. Juist vanwege het familiekarakter van het evnement was er ook van alles te doen voor de kinderen, zoals een workshop origami vouwen. De kinderen mochten op Taiko drums spelen en op de prachtige Japanse harpen. Ook werden de kinderen omgetoverd in levende blossom boompjes door de dames van de schmink.

Lees ook:Gevarieerd programma Japan Festival
Lees ook:Trommels en bloesem op Japans festival
Lees ook:Kersenbloesemfestival op 5 april
Lees ook:Kersenbloesemfestival op 8 april
Lees ook:Japanfestival op Stadsplein is ‘voortbouwen op hoop’

4 reacties op “Bloeiend en zonnig kersenbloesemfestival

  1. frank bikker

    Vanmiddag 13-4 even langs geweest. Het zag er inderdaad mooi uit en het was erg druk. Jammer, dat er geen activiteiten meer waren.( Ik heb tenminste niets gezien) Misschien dat de volgende keer het het hele weekend kan. Vele Nederlanders vinden het ook mooi en zijn geïnteresseerd in Japanse zaken. Zo vind ik die drums altijd een machtig geluid geven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PG van Faassen

      Dat is knap, op 13-4 langs geweest en daar op 12-4 al over reageren.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank

        Ja ,humor hè.?

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.