Kersenbloesemfestival op 8 april

Hanadon

Hanadon

Het jaarlijkse kersenbloesemfestival wordt gehouden op woensdag 8 april. weer georganiseerd. Het staat in het teken van de 400-jarige handelsbetrekkingen tussen Japan en Nederland. In het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos vinden op een overdekte locatie verschillende activiteiten plaats. Onder meer zijn er demonstraties origami vouwen, ikebana, kaligrafie, het GO-spel en een tentoonstelling van Potterie Lidy Leegstra waar Japanse leerlingen hun werk tonen. Nadat de gasten tussen 15.30 en 15.45 uur bij het raadhuis zijn gearriveerd, wandelt het gezelschap naar het Kersenbloesempark.

Daarin bevinden zich burgemeester Jan van Zanen, ambassadeur M. Shibuya van Japan, en de loco-burgemeesters  Groot (Amstelveen), Asscher (Amsterdam), Visser (Almere) en Van Dijk ( Haarlemmermeer). Ceremoniemeester is honorair consul van Japan M. Verbeek.

Om 16.00 uur treedt de Taiko drumgroep Hanadon op, daarna onder meer kinderen van de vierde klas van de Japanse school in Amsterdam en het Ignatius koor. Ook zijn er diverse toespraken, gevolgd door een receptie. Het programma eindigt rond 18.30 uur.

Lees ook:Burgemeesters leggen krans in Bloesempark
Lees ook:Kersenbloesem Festival wordt sobere herdenking slachtoffers
Lees ook:Twee representatiereizen B en W naar Japan
Lees ook:Kersenbloesemfestival op 5 april
Lees ook:Trommels en bloesem op Japans festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.