Cherry Blossom festival vrij toegankelijk

Foto: amstelveenweb.com

Zaterdag 7 april vindt het jaarlijkse Kersenbloesemfestival plaats. Daarmee vieren Japanners de komst van de lente. Van 13.15 uur af kan men het festival mee vieren. Er zijn diverse optredens. Van drummers tot zang en demonstraties. En natuurlijk zijn er traditionele Japanse hapjes en drankjes te koop. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Het festival geeft een kijkje in het Japanse leven. Een leuke én gezellige manier om kennis te maken met Japan.

In Japan is het traditie met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen – en de natuur in het algemeen – hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven. Amsterdam inbusiness organiseert jaarlijks het Kersenbloesemfestival voor de Japanse gemeenschap als dank voor de schenking van de kersenbomen. Deze bomen werden in 2000 door de Japanese Women’s Club geschonken aan de gemeente.

Voor de organisatie van het festival wordt samengewerkt met de Japanse Ambassade, Dujat, Japanse Kamer van Koophandel, The Japan Women’s Club. Voor Japanse expats is het kersenbloesemfestival een stukje thuis dat zeer wordt gewaardeerd.

Buitenlucht

Het festival is toegankelijk vanaf 13.15 uur. Wie overweegt met regenachtig weer ook naar het festival te komen, moet er rekening mee houden dat het festival in de buitenlucht plaatsvindt. Men kan parkeren op het terrein Land van Bosse, in het Amsterdamse bos en van daaruit naar het park lopen. Bij het park zelf kan men niet parkeren. Voor meer informatie, www.amstelveen.nl/evenementen

 

Lees ook:Kersenbloesem festival in het Bos
Lees ook:Kersenbloesemfestival op 5 april
Lees ook:Kersenbloesem festival massaal bezocht
Lees ook:Trommels en bloesem op Japans festival
Lees ook:Burgemeesters leggen krans in Bloesempark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.