Oud BBA-raadslid: ‘BBA-wethouder Levie faalt met zendmast’

Wethouder John Levie

Voormalig raadslid van Burgerbelangen (BBA), Mirjam Lochtenberg, vindt dat de wethouder  van die partij heeft gefaald door zonder medeweten van omwonenden een zendmast vlak achter woningen aan de Amsterdamseweg te laten plaatsen. Zij deelt daarin volledig de mening van Paul Pennock, woordvoerder van de al een jaar tegen de zendmast  strijdende actiegroep. Die voert volgens de gemeente een zinloos gevecht tegen de afgegeven bouwvergunning. De kwestie is door de gemeente achterbaks, stiekem en zich verschuilend achter regeltjes behandeld, vindt evenals Pennock ook Lochtenberg. Die laatste constateert overigens dat wethouder Levie nu terecht meent opener met de bewoners had moeten worden gecommuniceerd. Maar dan zou het protest natuurlijk voor het afgeven van de vergunning zijn losgebarsten en had de mast er mogelijk nog steeds niet gestaan. Ok de politiek is volgens Lochtenberg te laat bij de plaatsing betrokken, namelijk toen de mast er al stond. Eerder wist de gemeenteraad kennelijk ook van niets.Lochtenberg: “Hoe kan het dat, als de politiek niet op de hoogte is van bouwwerken met een hoog weerstandgehalte, van de burger wordt verwacht wordt dat die dat wel had kunnen zijn?” De aanvraag voor de vergunning is alleen op internet gepubliceerd en de bewoners zijn niet – zoals bij veel minder omvangrijke gebeurtenissen (zoals verplaatsing van een bushalte) wel gebeurt – afzonderlijk per brief op de hoogte gesteld. B&W hadden daardoor kunnen weten dat burgers de mededeling zouden missen. Tenslotte kijken die niet voortdurend op de gemeentelijke website of er misschien iets dreigt. Het is volgens Lochtenberg vrijwel onmogelijk zoiets op te sporen. Het gebeurde dan ok niet door de omwonenden. Het was trouwens uitgerekend de partij van Levie, Burgerbelangen, die vurig heeft gepleit voor de ouderwetse vermelding in het Amstelveens Weekblad.  “Is het niet Burgerbelangen die een uitgesproken mening heeft en alle nadelen van het digitaal publiceren zo goed weet te verwoorden?” vraagt Lochtenberg zich nu af.

“Burgerbelangen heeft onderzocht hoeveel bezwaren er komen op digitaal gepubliceerde vergunningen, in verhouding met de papieren versie (de huis-aan-huis bladen). Resultaat: het aantal bezwaren is (nadat publicatie digitaal werd) drastisch afgenomen of er werd te laat op gereageerd. Juist  Levie had daar, toen hij raadslid en nog geen wethouder was, een uitgesproken mening over.” Door aan te geven dat verplaatsing van de mast ook verplaatsing van het probleem (en acties van andere burgers) zou inhouden, laat Levie volgens het voormalige raadslid van zijn partij weten dat – bij een transparante en intensieve communicatie met de omwonenden –  felle protesten losbarsten.

Lochtenberg: “Toen Levie nog geen wethouder was had hij tijdens de fractievergaderingen  van Burgerbelangen, waar ik ook deel van uitmaakte, altijd zijn mond vol over het gedrag van de ambtenaren. Hij zou het wel even regelen wanneer hij het voor het zeggen zou hebben. Maar in plaats van nu tot het uiterste te gaan om de omwonenden te beschermen en een oplossing te blijven zoeken, gooit hij het bijltje erbij neer. Nu het allemaal te ingewikkeld wordt, leunt hij achterover. De ambtenaren zijn hem te slim af”.

 

 

Lees ook:Oud-raadslid: zendmastzaak ambtelijk slim gespeeld
Lees ook:Gemeente vond andere locatie voor zendmast
Lees ook:Zendmast in achtertuin dure grap voor gemeente
Lees ook:Harde actie van bewoners tegen zendmast
Lees ook:Ergernis wekkende zendmast blijft gewoon staan

Eén reactie op “Oud BBA-raadslid: ‘BBA-wethouder Levie faalt met zendmast’

  1. ZaZa

    UTM Masten zijn GEVAARLIJK!: De straling van de UTM masten zijn zeer gevaarlijk voor de gezondheid! Ik werkte in een kantoorpand waar meer dan de helft van de 150 werknemers gezondheidsklachten hadden! Ik was zo ziek geworden hierdoor, mijn hele hormoon stelsel sloeg op hol! ik kon geen verklaring vinden voor mijn zeer zwakke gezondheid totdat er metingen werden gedaan. Ik wist eerst niet eens dat er een UTM mast op het dak was geplaatst! De klachten verdwenen toen men, gestoken in soort witte astronaut pakken, de UTM mast verwijderde. Ik werd opnieuw bloot gesteld in mijn eigen wooncomplex, alwaar reeds enkele mensen zelfmoord pleegden! Ik legde het verband met de masten! Ik durf te wedden dat het mede door de straling kwam gezien mijn eigen onverklaarbare ernstige depressiviteit! Ik was nl zelf heel erg depressief en erg lusteloos was en er was veel meer aan de hand die ik hier niet kan noemen. Hoewel ik een zeer positief ingesteld mens ben en voordien gelukkig was, voelde ik me dood- en dood ongelukkig! De wil om en de zin om te leven, was totaal verdwenen! De klachten verdwenen wederom als sneeuw voor de zon toen de Mast werd weg gehaald door de woningbouwvereniging. Ik heb nog steeds het idee dat we blootgesteld worden aan straling van een Mast van de Brandweer die verder staat dan de UTM Mast stond. Mensen, laat de straling onderzoeken in uw woonomgeving! Commercie gaat voor de gezondheid van de mensen! Alles draait om geld, geld en nog eens geld! Een mensenleven stelt niets meer voor tegenwoordig! Suc6! grts. ZaZa

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.