Zendmast in achtertuin dure grap voor gemeente

John Levie

De gemeente blijkt geen afspraken met KPN te hebben gemaakt over eventuele planschade, die kan worden veroorzaakt door een achter woningen aan de Amsterdamseweg geplaatste zendmast. Zij blijft er verder bij burgers voldoende over het afgeven van de vergunning voor de mast te hebben geïnformeerd. Dat gebeurde alleen met een mededeling op haar website. Die heeft geen van de omwonenden gezien, zodat de termijn voor het maken van bezwaar verstreek zonder dat iemand reageerde. Totdat zij de mast bijna in hun achtertuin kregen. De in bestuurszaken gespecialiseerde advocaat van de bezwaarden, mr. Marurice Frantzen, spreekt de gemeentelijke juristen tegen die beweren dat communicatie via internet wettelijk voldoende was, zodat eigenlijk een te laat ingediend bezwaarschrift niet meer hoeft te worden behandeld. Frantzen wijst er op dat in een vergelijkbaar geval in de gemeente Wijdemeren, waar ook door gebrekkige communicatie te laat een bezwaarschrift werd ingediend, maar 2,5 jaar later de afgifte van een vergunning alsnog nietig werd verklaard. Frantzen wijst de gemeente op enorme zogenoemde planschade die aan de orde kan komen, door vermindering van de waarde van de huizen.Wethouder Levie heeft aan de raad meegedeeld dat verplaatsing van de mast voor rekening van de gemeente zal komen. Maar daar komt nog eens de planschade bij, omdat daarover met KPN geen afspraken zijn gemaakt. En dat kan flink in de papieren lopen. Volgens voorlopige schatting worden minstens twintig huizen minder waard, zo niet onverkoopbaar, omdat niemand een huis wil kopen met een zendmast dicht erachter. De waardeverminderin per woning lopen uiteen van 35 duizend tot 65 duizend euro. Dat komt neer op een minimale planschade van een miljoen euro, rekent Frantzen de gemeente voor. ‘Uw college heeft medewerking verleend aan een ontheffing zonder eerst de potentiële risico’s in te schatten’ constateert Frantzen. ‘Reden temeer voor uw gemeente om het bezwaarschrift te omarmen, ontvankelijk en gegrond te verklaren, teneinde erger te voorkomen’ De gemeente wil de behandeling van het bezwaarschrift drie maanden uitstellen, maar de omwonenden willen niet verder gaan dan een maand.

Lees ook:Omwonenden zendmast verliezen geduld
Lees ook:Zendmast omwonenden kwaad over kappen bomen
Lees ook:Gemeente vond andere locatie voor zendmast
Lees ook:Harde actie van bewoners tegen zendmast
Lees ook:Actiegroep blijft vechten tegen zendmast

5 reacties op “Zendmast in achtertuin dure grap voor gemeente

  1. dro

    Absurd,als er een boom werd weggehaald kregen omwonenden keurig bericht.
    Is dit stilzijgend afgeschaft????
    Niet iedereen heeft internet en/of kijkt steeds op de zeer onduidelijke website (vroeger beter)…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Team Stopumts

    Voor de meest actuele en volledige informatie over de gezondheidsaspecten van mobiele telefonie zie stopumts.nl

      /   Beantwoorden  / 
  3. PIET

    Nou lekker zeg daar gaan onze belastingcenten , hebben die ambtenaren weer lekker zitten slapen , nou ja dit kan er ook nog wel bij na het Icesave debacle , volgend jaar gewoon de gemeente belastingen lekker verhogen en lekker verder slapen, welterusten gemeente Amstelveen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Feniks

    Oeps, domme wethouder!

      /   Beantwoorden  / 
  5. mientje

    Ach, wat is een miljoen? Kon je enkel wat gehandicapten een paar jaar nuttig aan de gang van houden. Vuilnismaaaan, kan deze ook mee ! Graag bij het bouwafval met zo’n kop van beton, want we blijven afval scheiden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.