Gemeentelijke website scoort hoog

De website van Amstelveen heeft een vierde plaats behaald bij een onderzoek naar de inhoud van de sites van de 50 grootste Nederlandse gemeenten. Amstelveen haalde kwaliteitspercentage van 73 procent, bij een gemiddelde van 53 voor de andere gemeenten. Het onderzoek is uitgevoerd door advies-bureau Impactive. De inhoud van de sites werd beoordeeld op actualiteit, vindbaarheid, gebruik van jargon en afkortingen en verwijzingen. Actualiteit was het belangrijkste onderdeel. Daarmee haalde Amstelveen een score van 77%. Er is gekeken naar onder meer taalgebruik  (worden verouderde termen zoals huursubsidie, bouwmelding en bijstandswet gebruikt zonder te wijzen op de nieuwe begrippen?) en verwerking van recente  wetswijzigingen (zoals het niet meer mogelijk zijn van de flitsscheiding inburgeringexamen in het land van herkomst en nieuwe regels voor planschadevergoedingen). De gemiddelde score van de onderzoeksgemeenten betreffende de actualiteit was 46%.

Lees ook:Klanttevredenheid gemeente verbeterd
Lees ook:Hoog energielabel voor AC en school Rembrandt
Lees ook:Amstelveen College spoort rekenachterstand nieuwe leerlingen op
Lees ook:Waardering voor dienstverlening balies gemeente iets gedaald
Lees ook:Amstelveen 1e van middelgrote gemeenten met publiekszaken

3 reacties op “Gemeentelijke website scoort hoog

  1. Paula

    Ze hebben zeker niet aan de gebruikers gevraagd wat die ervan vinden.
    Ik ben net naar Amstelveen verhuist en zocht het een en ander op.
    Ik ben in tijden niet zo’n onduidelijke/onbruikbare site tegengekomen.
    Via Google kon ik gelukkig de meeste dingen wel vinden, maar ik vind dat toch in eerste instantie een taak van de gemeentesite

      /   Beantwoorden  / 
  2. Van Murden

    Ja dit is weer een stukje gemeente opheerlijking

      /   Beantwoorden  / 
  3. Blindekip

    Grappige uitkomst van zo’n onderzoek! Ze keken naar taalgebruik, actualiteit en vindbaarheid.

    Ja, dankzij Google de website is te vinden, maar als je zelf iets zoekt met de zeer duur ingekochte AquaBrowser software, dan vind je alle mogelijke documenten, behalve wat je zoekt.

    Helaas als je ongestructureerd gegevens invoert in een database, het resultaat is net zo ongestructureerd en de gezochte data is onvindbaar.

    Het is eigenlijk vreemd, want AquaBrowser is een biblotheek software en in de bieb kan ik meestaal alles vinden via hun database. Misschien moeten de ambtenaren naar een cursus: hoe houd ik mijn boeken bij elkaar, of een studiereis organiseren naar Amstelland Bibliotheken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.