‘Verkeerscontrole Stadsplein deel campagne’

Mirjam van 't Veld[1]Dat, tot ergernis van D66, op het Stadsplein en tijdens een koopavond, een uitgebreide controle op voertuigen heeft plaats gevonden, komt doordat daar ook informatie stands aanwezig waren. De controle maakte deel uit van het ‘Donkere Dagen Offensief’ een campagne van de politie.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft dat geantwoord op vragen vab D66-raadslid Hermen van der Steenhoven, die niet begreep dat de gemeente er toestemming voor gaf. De actie schaadt volgens hem ook de privacy van aangehouden weggebruikers. Aan de actie werkte o.a. ook de belastingdienst mee. Voor informatieve stands was het Stadsplein de enige logische plek, zei de burgemeester. En voor bescherming van privacy bestaan geen wettelijk regels, voegde zij er aan toe. Overigens worden mensen op straat altijd in het openbaar opgepakt.

Er komen nog twee omvangrijke controle acties en B&W gaan daarvoor niet de vergunningen intrekken, liet Van ’t Veld weten. Van der Steenhoven vond de politionele actie op het Stadsplein niet bepaald meewerken aan citymarketing.

 

Lees ook:D66 tegen politie actie op Stadsplein
Lees ook:Bart de Koning in de bieb
Lees ook:D66 tegen verbod ‘happy hours’ in cafés
Lees ook:Bieb geeft aandacht aan Privacy en veiligheid
Lees ook:Cameratoezicht Stadshart verlengd

3 reacties op “‘Verkeerscontrole Stadsplein deel campagne’

  1. frank bikker

    Mevr. Van der Steenhoven van D66, we zullen het eens omdraaien. We zeggen; belastingontduikers, boeven, zwart- geld-uitgevers kom naar het Stadshart, want wij doen aan citymarketing.
    De burgemeester heeft i.d. groot gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

    Die verkeerscontrole was het rustigste evenement van dit jaar. Bovendien leerzaam en nuttig. Wat wil je nog meer? De burgemeester heeft dit keer volkomen gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. CeeBee

    En nu weer over naar de belangrijke zaken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.