‘Legale’ graffiti door Panta Rhei tegen graffiti

Raat met leerlingen Panta Rhei

Raat met leerlingen Panta Rhei

Op alle mogelijke manieren tracht de gemeente vervuiling door graffiti tegen te gaan, maar in die strijd blijkt ook gelegaliseerde graffiti te passen. Na de zomervakantie starten leerlingen van Panta Rhei met een groot antigraffiti project. Juist door zelf graffiti aan te brengen. In samenwerking met KPN en de gemeente gaan zij vijf KPN-huisjes in Amstelveen-Noord van een kunstwerk voorzien. Maar zij zorgen vervolgens ook drie jaar lang voor het onderhoud.

KPN maakt de kasten ‘schoon’ en stelt zonodig raamwerken beschikbaar voor de ontwerpen. De gemeente financiert de (overige) materialen voor het aanbrengen, herstel c.q. bijwerken van de kunstwerken. Om de kunstwerken te beschermen wordt in opdracht van de gemeente een anti graffiti coating aangebracht. Het lijkt een redelijk slimme zet van de gemeente. Zij is toch veel geld kwijt aan bestrijden van graffiti en leidt wat er op dat gebeurt nu bij de vijf huisjes, waarschijnlijk met minder kosten, in goede banen.

Onderwijswethouder Herbert Raat (VVD) os zeer te spreken over de medewerking van KPN en Panta Rhei aan dit proefproject. “Ik ben ervan overtuigd dat het er mooi gaat uitzien. Die kasten nu vaak een doorn in het oog van omwonenden, maar zien ze er straks leuk en kleurrijk uit. Ik hoop dat ook nutsvoorzieningen zien wat er in Amstelveen mogelijk is als je gezamenlijk de handen ineen slaat. Hun elektriciteitshuisjes kunnen namelijk ook wel een opknapbeurt gebruiken”, zegt Raat.

Burgemeester en wethouders hebben voor 2013 en 2014 50.000 extra beschikbaar gesteld voor de bestrijding van graffiti. Daaronder vallen intensieve schoonmaakrondes, het aanbrengen van graffitiwerende coating, het verbeteren van de opsporing van graffitispuiters, een subsidiemaatregel voor particulieren en diverse maatregelen om graffiti te voorkomen.

 

Lees ook:Panta Rhei leerlingen beschilderen KPN-huisjes
Lees ook:Kunst van Panta Rhei tegen graffiti
Lees ook:Derde KPN-huisje beschilderd
Lees ook:Panta Rhei koppelt goede leerlingen aan ‘praktijkcoaches’
Lees ook:Gemeente verhaalt weghalen graffiti op dader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.