Totale overlast door jongeren daalt vrijwel niet

Hoewel de overlast door jongeren in Middenhoven is gedaald, hebben de tonnen die door de gemeente in de bestrijding ervan zijn geïnvesteerd niet geleid tot grote afname ervan in de hele stad. Dat blijkt uit een overzicht van de gemeente over 2009. De hinder door jongeren in Amstelveen-Noord en Zuid nam toe. In totaal kwamen er zestien klachten minder binnen dan in 2008, zodat niet kan worden gezegd dat de gemeentelijke investeringen tot substantiële verbetering voor de totale bevolking heeft geleid. In Middenhoven liep het aantal meldingen terug van 246 naar 146, een daling met bijna veertig procent. De gemeente denkt dat de hangplek die daar werd aangebracht (en al weer een keer is vernield), de mosquito’s (die een voor jongeren te horen irritant geluid voortbrengen) en het afsluiten van het winkelcentrum  oorzaken van de verbetering zijn.Voor heel Amstelveen daalde het aantal meldingen van overlast met 2,5 procent van 621 naar 605. Vooral uit Zuid komen klachten (423 tegenover 473 in 2008). Uitr Noord klwamen vorig jaar veel meer klachten dan in 2008, namelijk 182 (tegenover 148). De gemeente zegt tevreden te zijn over de handhaving van het blowverbod in de jongerencentra. Anders dan politici wel eens voorspelden heeft dat er niet toe geleid dat jongeren massaal de straat om gingen om te blowen. In de centra houden zij zich over het algemeen keurig aan het verbod. Wel geeft de gemeente toe dat de maatregel, in samenhang met de instelling van een maximum leeftijd van 21 jaar voor de centra, tot een verminderd bezoek bij De Bajes en het Galjoen leidde.

Lees ook:Minder jeugdoverlast, meer vandalisme en vernieling
Lees ook:Dalende trend jeugdoverlast zet door
Lees ook:Aantal aangiften delicten gedaald met twee procent
Lees ook:Jeugdoverlast lijkt bodem wel te hebben bereikt
Lees ook:Jeugdoverlast daalt, maar stijgt in Westwijk en Randwijck

24 reacties op “Totale overlast door jongeren daalt vrijwel niet

  1. Frank van Strijen

    Een dergelijke daling van overlast is vrij marginaal voor een dergelijke investering. Is er ook bekend wat er precies met die “tonnen” gebeurd is?

    Mvgr. Frank van Strijen, Jeugd enzo.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Meneer Bos, heeft u zelf enig onderzoek naar deze “feiten” verricht, of heeft u, met enkele vileine toevoegingen uwerzijds, volstaan met het overschrijven van het persbericht van de gemeente? Ik vermoed het laatste, want uw vakbroeders van het AN schreven bijna woordelijk hetzelfde. Begrijp me goed: u mag persberichten gerust overschrijven indien u geen gegronde twijfel heeft aan de juistheid ervan. Maar maak mij dan geen verwijt als ik mij op bronnen baseer die ik vertrouw wanneer het gaat om de beoordeling van de Gondelkoerier.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Th. Bos

      Ik heb de cijfers uit het onderzoek gezien. En zag geen mogelijkheid dat onderzoek op eigen houtje over te doen. Maar de vraag is of u de Gondelkoerier hebt gelezen. U kwam nog nooit met een voorbeeld om aan te tonen dat het blad eenzijdig de persoonlijke mening van de heer Demming weergeeft. Ik geloof dat u appels met peren vergelijkt met uw verwijt dat ik de cijfers uit het onderzoek meldt (ja, dat zullen wel dezelfde cijfers zijn die andere media kregen) en dan te beweren dat het precies hetzelfde is als zonder de Gondelkoerier te hebben gelezen tot een oordeel te komen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Zoals u zich op cijfers uit een onderzoek baseert, zo baseer ik mijn mening op de observaties van een betrouwbare ex-hangjongere.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Bos

    Nou dat lijkt mij een uiterst magere basis. Tenzij u natuurlijk gelooft dat registratie van meldingen bij de politie van gelijk niveau en even feitelijk vindt als informatie van 1 ex-hangjongere. Die vertegwnoordigt dus in uw visie blijkbaar ‘het volk’ helemaal. Kunt u bij die ex-hangjongere niet eens navragen welke voorbeelden hij dan kan aandragen? Kennelijk heeft hij er niet één genoemd, zodat u alleen op zijn subjectieve oordeel, zonder enige onderbouwing, bent afgegaan. Het is allemaal zo omdat een ex-jongere het zegt. En als ik nou eens zeg dat ik dst, het blad gelezen hebben, niet bewezen acht?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Dan is dat uw mening, die ik weliswaar te respecteren heb, maar die geen feit is. Om met onze premier te spreken: het is maar een mening.
    De lage waardering voor de Gondelkoerier onder de bevolking leid ik overigens af uit de totaal ontbrekende bereidheid van adverteerders om erin te adverteren. Dat is zeer veelzeggend.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Nu gaat het dus weer niet over het volk maar over de adverteerders. Mij valt op dat er nog heel wat advertenties in staan. Dus van totaal ontbreken is kennelijk geen sprake…

        /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Misschien kunt u wel met uw speurneus even uitvinden wanneer de opheffingsvergadering plaatsvindt van de redactieraad van de Gondelkoerier (die zoals bekend uit 1 persoon bestaat). Dan laat ik een bloemenhulde bezorgen om mijn waardering voor dat kloeke besluit tot uiting te brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. de schoolmeester

    @ Hans. Kun jij niet een gedeelte van de Gondelkoerier volschrijven. Je kan in ieder geval goed spellen en je zult je vast erg geliefd maken bij een groot deel van de ontvangers. Voor jou behorend tot de laag der optimates onder ons moet dat toch een fluitje van een cent zijn?

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Ik wens geen medewerking te verlenen aan schotschriften van extreemlinkse mantelorganisaties. Waarin het uiterst bekwame gemeentebestuur van Amstelveen permanent door de cacao wordt getrokken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Kunt u één bewijs leveren? Of blijft u toch maar gewoon die ene ex-hangjongere napraten?

        /   Beantwoorden  / 
  9. Gambino

    Johaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanekkeeeee

    Dat ik geblocked word op alle sites waar ik ook maar iets van commentaar geef wat betreft de berichtgeving. Wil niet zeggen dat ik stil zit en er niet mee bezig ben. Dit soort eenzijdig bericht geving zal zonder enige genade keihard worden afgestraft. Gebeurd het nu of volgend jaar niet dan gebeurd het later….

    Groetjes thuis! Tralalalallalala

      /   Beantwoorden  / 
  10. Gambino

    Ik merk dat iedereen weer lekker in slaap is gesukkeld.
    Het is weer tijd voor wat drama….

      /   Beantwoorden  / 
  11. Gambino

    Onderschat nooit je vijand want dat kan je fataal worden.
    Dit is wat mijn oude leraar duits tegen me zei.

    En hij heeft gelijk!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Meneer Bos toch! Heeft u niet zelf enige weken terug op deze site een bericht geplaatst waarin u schrijft, dat de Gondelkoerier moet stoppen omdat er geen adverteerders meer bereid zijn te adverteren? En nu zegt u me, dat dat onjuist is? Erbarmelijk!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      U kunt niet lezen. Ik spreek de eerdere berichtgeving niet tegen. Er zijn minder adverteerders dan vorheen en er komen er blijkbaar niet meer bij. Een euvel waaraan alle gedrukte media – nagenoeg zonder uitzondering – lijden in deze crisis. Maar u maakt uit gebrek aan adverteerders op dat het volk – de lezers – massaal het blad niet meer wenst. Ik heb daarvoor geen onderzoekgegevens gezien. Die hebt u natuurlijk niet nodig, want u baseert zich op de uitspraken van één (ex) hangjongere, die in uw ogen blijkbaar het hele volk vertegenwoordigt.

        /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Uw verdediging van de Gondelkoerier, een blaadje dat enkel nut heeft als kattenbakvulling, begint een bijzondere vertoning te worden. Op 214 aangeschreven potentiële adverteerders kwam er één positieve reactie, zo schreef u op 4 april, nota bene van buiten de gemeente. Die adverteerder had dus kennelijk het blaadje evenmin ooit onder ogen gehad, anders had hij niet zo positief gereageerd. Omdat de GK gratis en dus bij iedereen ongevraagd in de bus geflikkerd wordt, kunnen we ons om de waardering die het blad geniet niet baseren op verkoopcijfers. Dus kijken we naar de groep die wel bereid is er geld in te steken: de adverteerders. En wat blijkt: die is het vermelden amper meer waard. Eens te meer is bewezen: was nichts kostet, ist meistens nichts wert.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Hans van der Liet

    @ Gambino: we hebben je gemist. De leugenmachine Demming draait weer! En de verzamelde pers sluit kennelijk de rijen. De pers mag lekker politici bekritiseren en in columns belachelijk maken en bespotten. Maar o wee als je een “pers”blaadje als de Gondelkoerier bekritiseert! Dan heb je het journaille tegen je!

      /   Beantwoorden  / 
  15. De schoolmeester

    Wie bekritiseer je niet, Hans behalve jezelf. En die Gambino waarom zeg je van hem niets dat hij een nick gebruikt? Of komt dat nu je beter uit? Ik noem dat meten met 2 maten.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Hans van der Liet

    Als er iemand gespeend is van iedere zelfkritiek dan ben jij het wel, drol. Hoewel je daar alle reden toe zou hebben met je domme bijdragen op dit forum, die in 4 van de 5 gevallen kant noch wal raken. Gambino is iemand die ik persoonlijk ken en die anders dan jij om begrijpelijke redenen kiest voor een schuilnaam, Frank Bikker. Of heet je vandaag weer Henk?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik dacht dat u altijd tegen schuilnamen was, omdat u het gebruik daarvan – net als ik – laf vindt. Maar misschien hebben anderen dan ook wel ‘begrijpelijke redenen’ om niet met open vizier te strijden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        In het geval van Gambino is het voorzixhtigheid en vrees voor strafrechtelijke represailles (hij ontvangt geregeld vriendelijke brieven van het OM). Wie mij brieven kan laten zien van het OM, mag van mij een schuilnaam gebruiken. Zo niet, dan is hij laf.

          /   Beantwoorden  / 
        1. De schoolmeester

          Geef dan eens zelfkritiek.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Hans van der Liet

            Dat vraagt de man die blunderde door te zeggen dat een intellectueel alleen maar een intellectueel mag heten als hij veel gepubliceerd heeft? Hahaha, wat lijdt jij toch aan bizarre zelfoverschatting!

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.