Vragen raadslid over ‘luguber spooklicht’ Amsteldijk Noord

N. Rodrigues Pereira

N. Rodrigues Pereira

In zijn laatste raadsvergadering gaat PvdA-raadslid Rodrigues Pereira woensdag (10 maart) nog vragen stellen aan B&W over metrolijn 51 en ‘luguber en spookachtig’ licht op langs de Amsteldijk Noord. Behalve dat bij lijn 51 geregeld tramstellen uitvallen, worden de laatste tijd ook dikwijls trams van de halve lengte ingezet, constateert Rodrigues Pereira. Dat laatste gebeurt volgens hem steeds vaker, ook tijdens spitsuren. “Reizigers hadden al niet veel ruimte en reizen met zo’n korte tram in de spits wordt hiermee nog minder aangenaam.” Hij wil het college vragen of het daarvan op de hoogte is en of het ook niet vindt dat de kwaliteit van de lijn er door verder wordt aangetast. Ook wil hij weten wat B&W er aan denken te doen, in de richting van het GVB, om de situatie te verbeteren. Lantaarnpalen langs de Amsteldijk Noord geven groen licht. Volgens Rodrigues Pereira beperkt dat het zicht, wat mogelijk er de oorzaak van zou kunnen zijn dat vorige week opnieuw iemand de Amstel in reed.  Het raadslid zegt veel klachten te horen over de uitstaling van de straat. “Alle bewoners die ik hierover sprak vinden het nieuwe licht ronduit lelijk. Het straatbeeld wordt er luguber en spookachtig van.” Hij wil van B&W weten waarom de groene lichten zijn geplaatst en de bewoners niet zijn ingelicht. Ook vraagt hij wat zij nog kunnen doen om weer een normaal verlichte straat te krijgen.
Rodrigues Pereira moet overigens zijn mondelinge vragen van tevoren indienen bij de griffie. Hij zegt daarop nog geen antwoord te hebben gehad. “Daarom is het mogelijk dat deze vragen schriftelijk moeten worden gesteld.”

Lees ook:Pleidooi voor ‘Joodse’ verkeerslichten
Lees ook:PvdA wil verwijdering mosquito
Lees ook:Chatten dodelijk voor taalvaardigheid scholieren
Lees ook:Gepasseerd PvdA-raadslid wil Kamer in voor jongerenpartij
Lees ook:PvdA houdt informatie-avond over renovatie Uilenstede

24 reacties op “Vragen raadslid over ‘luguber spooklicht’ Amsteldijk Noord

  1. joh

    LATEN we aub 51 niet weggooien voor een NZ lijntje.
    Belangrijke haltes Amstelstation, Carré, Nieuwmarkt, Waterlooplein (Muziektheater, Hermitage, Joods-historisch museum) en last but not least haltes in Waardhuizen en Middenhoven ff inruilen voor haltes in A’dam Noord bv.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Alles van de 51 moet blijven. Amstelveen heeft net zo’n recht op infrastructuur als Amsterdam. Zorg enkel wel dat het materieel goed is, want daar valt het een en ander op aan te merken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Frank Bikker

        Toevoeging
        -
        En ook geen inkorting van de 51, zoals in het verleden wel eens is geopperd. Dit is voor vele mensen die uit A’veen zuid komen en moeten overstappen ( een groot aantal) op de Oranjebaan een crime.

          /   Beantwoorden  / 
  2. N. Rodrigues Pereira

    Zoals het er nu uitziet ben ik het geheel met jullie eens. De 51 in goede conditie werkt prima. De NZ-lijn zou ons veel problemen opleveren, Amstelveners zullen veel langer moeten lopen naar het kleinere aantal haltes – wat voor ouderen extra vervelend is – daarbij hebben we een minimale tijdwinst waarbij veel plekken in Amsterdam slechter bereikbaar worden. Liever niet dus.

      /   Beantwoorden  / 
  3. ShijtopdeKORAN

    Knopje op je kopje

      /   Beantwoorden  / 
  4. Papers

    Lijkt me op zichzelf geen probleem. Stel de verkeerslichten zo af dat ze op zaterdag 2x per dag op een exacte tijd op groen gaan. Zoiets als 8 uur ‘s morgens en 8 uur ‘s avonds. Kleine ingreep, heeft niemand last van en als niet werkende orthodoxe joden moet je er ook maar wat voor over hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  5. SCHELL Reiner-Werner

    Het probleem met de “verkorte” metro treinstellen is naar blijkt een structureel GVB verschijnsel. Ook de Amsterdamse collega lijn 50 (Isolatorweg – Gein) heeft er al zo’n anderhalf / 2 jaar llast van. Eerst alleen korte treintjes in de spits en om 11 uur s’avonds kwamen pas de lange versies van deze metro treinen de baan op. Nu echter is het meer regel dan uitzondering, dat men korte treinen inzet, ze laat uitvallen of gewoon de passagiers maar de boel laten bekijken. Korte treinen brengen ook een “kudde gedrag” effect van medepassagiers teweeg, warbij je niet meer mag uitstappen, maar terug de metro ingedrukt wordt. Dit is aantasting van de Openbare Orde, waarop ik bij hoger geazag al melding heb gemaakt. Maar tegen dovemans oren ben ik bang. Ook de enquete van hetGVB was een farce. Het blijven kleuters die met treintjes spelen ben ik bang. Amsterdam en Amstelveen zijn van het zelfde OV bedrijf afhankelijk waar het METRO vervoer betreft. Mensen pak de auto toch gewoon weer ! Succes. Ik sta achter elke oplossing hiervoor zowel van Ansterdamse alsook Amstelveense zijde. We zitten in ‘t zelfde trammetje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Helemaal mee eens , ik heb ook mijn Hummer maar weer eens uit de garage gehaald!

        /   Beantwoorden  / 
        1. Wateenonzinallemaal

          Die Hummer is meer bedoeld als tweede auto, ik gebruik mijn Maybach het meest voor lange ritten , je mag wel eens een keer een stukje meerijden Hans, ik neem wel vaker gehandicapten mee , ze vinden het prachtig!

            /   Beantwoorden  / 
          1. Hans van der Liet

            Het is wel erg cru om je eigen kinderen als gehandicapt te betitelen en een klap in het gezicht van echte gehandicapten. Gewetenloze humor over de ruggen van gehandicapten, zo kennen we je weer. Wanneer komen de gelovigen en de homo’s weer in jouw vizier?

              /  
  6. MODERATOR

    Gaan we ook hier gewoon door met onvolwassen gedrag??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Sorry meester ik zal het noooooooooooooooooooooooooooooooooit meer doen!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Hans van der Liet

        Dat is mooi, die belofte. Maar ik ga liever voor zekerheid en zou het op prijs stellen als je daarom even van het dak van de V en D af wil springen. Dan hebben we daar waarschijnlijk wat meer zekerheid over.

          /   Beantwoorden  / 
  7. Wateenonzinallemaal

    De V en D is niet hoog genoeg , als je het doet moet je ook goed doen en geen half werk afleveren!!!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Ik wil je wel komen helpen. Ik denk dat als ik je met je hoofd naar beneden gericht ervan af gooi, dat we dan het gewenste effect wel bereiken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wateenonzinallemaal

      Als we dan eerst even oefenen op het dak van de V&D, dan hou ik je aan je benen vast, en beloof ik dat ik niet los zal laten !!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        Heren, ik pretendeer niet, gelijk HvdL, bij de elite te behoren, maar vind dat de discussie, dankzij medewerking van die elite, inmiddels een weerzinwekkend laag niveau heeft bereikt.

          /   Beantwoorden  / 
  9. Wateenonzinallemaal

    weerzienwekkend laag niveau , is dat een niveau dat je graag weer ziet!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Wateenonzinallemaal

    Zit je die paar mensen hier weg te kapen , straks zit Johan helemaal alleen hier:(

      /   Beantwoorden  / 
  11. Wateenonzinallemaal

    Straks zijn er evenveel BLOGS ,FORA, NIEUWS / WEEK bladen online als schrijvers gezellig!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans van der Liet

      Ja, dan kan iedereen op zijn eigen forum lekker de beest uithangen. Dan moeten ze wel afspreken niet op de andere fora te komen en zich daar te ergeren aan de anderen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.