B en W vinden openbaar vervoer ‘niet onbevredigend’

B en W zijn het er niet mee eens dat het openbaar vervoer slechter is geworden door de nieuwe dienstregeling, die eind mei inging. Zij zeggen dat in antwoord op vragen van raadslid Nora Tang van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) in de gemeenteraad.

Lijnbussen zijn van GVB overgegaan naar Connexxion en nieuwe regeling is gebaseerd op door het college vastgestelde uitgangspunten. Volgens de OCA leveren de meeste busverbindingen nu tijdverlies op voor de passagiers.

Omdat de wijken Patrimonium en Oude Dorp geen verbinding met het busstation in het Stadshart hadden, is ervoor gekozen de nieuwe buslijn 166 (vervanger van 66) via de Lindenlaan naar het busstation te laten rijden, aldus B en W. Maar volgens de OCA is de verbinding met het ziekenhuis slechter geworden. B en W geven toe dat een verzoek van de gemeente de als lijn 165 doorrijdende 166 – na het busstation – te laten doorrijden naar het ziekenhuis niet is ingewilligd. Zij verwachten dat het in 2008 beter wordt.

“Wij zijn het er niet mee eens dat na 28 mei (invoering van de nieuwe dienstregeling) een niet bevredigende situatie is ontstaan,” aldus het college.

Lees ook:Nachtlijn 354 stopt weer bij busstation
Lees ook:Busvervoer toch slechter dan B en W dachten
Lees ook:Lijn 65 verdwijnt, 66 wordt 166
Lees ook:Bus 175 verdwijnt
Lees ook:B&W: openbaar vervoer bij bezuinigingen op peil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.