Brede School Roelof Venema en De Triangel

foto Brede School Roelof VenemaDe leerlingen van Brede School Roelof Venema en De Triangel, beide vallend onder de stichting voor christelijk onderwijs Amstelland, zijn het schooljaar begonnen in een nieuwe omgeving. Het gebouw van De Triangel is compleet aangepast en vernieuwd, de brede School Roelof Venema heeft een gloednieuw gebouw betrokken aan de Laan Rozenburg. In aanwezigheid van burgemeester Van ’t Veld, waar amstelveen.blog.nl nadrukkelijk niet voor is uitgenodigd,  werd de school maandag (17 augustus)- volgens het bestuur feestelijk – geopend.

“Onder de bouwtekeningen van onze nieuwe school heeft onze visie gelegen”, zei directeur Lida Koetsveld van Brede School Roelof Venema. “De ruimtes in het gebouw helpen kinderen om te ontdekken hoe zij in elkaar zitten en hoe zij leren”. De school heeft onder meer een atelier en een werkplaats. Er is een daktuin, waar de kinderen van ten minste één leerjaar gaan meemaken hoe groenten groeien en wanneer je kunt oogsten. Er is een grote gymzaal en alle groepen krijgen een bibliotheek in de centrale hal. Verder  is er een locatie voor buitenschoolse opvang van KinderRijk geïntegreerd in het gebouw. “We zien de opvang eigenlijk als een verlengde schooldag. Waar kinderen de kans krijgen om iets te doen waar ze echt goed in zijn, waar ze zichzelf in kwijt kunnen,” zegt Koetsveld.

Ook de Triangel startte het nieuwe schooljaar in een compleet vernieuwd en aangepast gebouw, waarmee voorlopig een einde kwam aan de tijdelijke huisvesting en verhuizingen, waar de school de laatste jaren mee te maken had. Directeur Guus Weezenbeek: “Als team hebben we de verhuizing geregeld tijdens de schoolvakantie. De leerlingen konden in alle rust aan het nieuwe schooljaar beginnen.”

 Aangepast

Het gerenoveerde hoofdgebouw aan de Zeelandiahoeve was oorspronkelijk bedoeld  geschikt voor drie scholen. Een jaar of tien geleden is het aangepast voor gebruik door twee scholen. Door een ingrijpende verbouwing werd er één hele school van gemaakt. Er zijn muren tussenuit gehaald, plafonds vernieuwd, alle toiletten vernieuwd en er is wifi in de hele school.

Onderwijsgroep Amstelland heeft de laatste jaren veel aandacht besteed aan de huisvesting van haar scholen. “Zowel waar het gaat om capaciteit als om de kwaliteit van de schoolgebouwen” zegt bestuurder Jan Kotterer. “Het nieuwe gebouw van Brede School Roelof Venema is een groen, duurzaam gebouw voorzien van zonnepanelen. Met veel glas en lichtinval, flexibele wanden en een duidelijk hart in het centrum van de school. Ook het gerenoveerde gebouw van De Triangel blinkt uit in functionaliteit en kwaliteit. Beide scholen zijn het resultaat van een intensieve samenwerking en investering van schoolbestuur en gemeente. Hier gaan de kinderen een heel mooie onderwijstijd beleven!”.

 

Lees ook:Energiezuinige ‘brede’ Roel Venema school
Lees ook:Ruim 500 leerlingen in schoolhockey toernooi
Lees ook:R. Venema- en M. de Ruyterschool winnen hockeytournooi
Lees ook:‘Brede school moet spil van de wijk worden’
Lees ook:Vijf ‘brede scholen’ aangewezen

6 reacties op “Brede School Roelof Venema en De Triangel

  1. gerben

    Is er sprake van brede verbanning van amstelveen.blog?

      /   Beantwoorden  / 
    1. CeeBee

      En zo ja, waarom dan?

        /   Beantwoorden  / 
    2. P.G. van Faassen

      En zo niet, waarom dan die vraag?

        /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Gisteravond waren plotseling alle blog-sites niet meer bereikbaar. Hoe????????????

      /   Beantwoorden  / 
    1. P.G. van Faassen

      Misschien last van de Ziggo storing?

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank bikker

        Dacht ik ook maar andere websites deden het weer wel! Vreemd.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.