R. Venema- en M. de Ruyterschool winnen hockeytournooi

IMG-20151022-WA0006Voor de negentiende keer vond vorige week het Rabobank Schoolhockey toernooi plaats in Amstelveen, waaraan 72 teams – 400 kinderen – deelnamen. Van de groepen 5 en 6 won de Roelof Venema school de wisselbeker. Bij de groepen 7 en 8 de Michiel de Ruyter school. Van 3 en 4 kregen alle kinderen een prijs.

De hockey verenigingen AMVJ, MHC Amstelveen en MYRA hielpen het sportbedrijf bij de organisatie en stelden hun velden beschikbaar.

Een ouder van een aan een van de poules deelnemend kind meldt: ‘De groepen 3 en 4 waren bij AMVJ op bezoek, de groepen 5 en 6 bij MHC Amstelveen en de groepen 7 en 8 bij Myra. De meiden van de Triangel groep 5 en 6, zijn winnaar van hun poule geworden.’

‘Het team bestond uit Sofia Toorenburg, Merel van Leeuwen, Kiara Fransdonk, Sita Holla, Marith Olijerhoek en Ellen-Fay de Cominck. Het kwam met de volle buit van 12 punten door de eerste 4 wedstrijden. Met het spel van 6 tegen 6 zonder keeper, hebben de Triangel-meiden er ook voor gezorgd dat er geen enkele tegengoal viel.’

‘Na ook redelijk makkelijk winnen van de halve finale, was de finale aanvankelijk een andere wedstrijd. De Triangel kwam zowaar op achterstand met 1-0. Dit hadden de meiden nog niet meegemaakt deze dag, en er moest wat qua tactiek worden geschakeld. Dat ging weer snel de goede kant op. Met soms bij vlagen weergaloos spel, konden de Triangel-meiden uiteindelijk de poulebeker in ontvangst nemen met een welverdiende 4-2 overwinning’.

 

Lees ook:Ruim 500 leerlingen in schoolhockey toernooi
Lees ook:Bijna 500 deelnemers schoolhockeytoernooi
Lees ook:Nieuw schoolgebouw in Westwijk Zuidwest
Lees ook:‘Bomen en water’ thema boomfeestdag
Lees ook:Brede School Roelof Venema en De Triangel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.