‘Brede school moet spil van de wijk worden’

De zogenaamde Brede School moet een begrip gaan worden in de Amstelveense wijken, om daar de ontwikkelingskansen voor kinderen tot twaalf jaar te vergroten. Daarom moet hij een meer structurele vorm krijgen dan tot nu toe. Die visie leggen B en W aan de gemeenteraad voor. Het heeft die samen met de betrokken partijen geformuleerd. Er staat ook in hoe de diverse organisaties zich er samen voor kunnen inzetten.

In het concept van de Brede School werken schoolbesturen, schooldirecteuren, kinder- en jongerenwerkers, peuterspeelzaalleidsters en vrijwilligers samen. Ook de ouders spelen er in een cruciale rol in. Ze zijn direct en actief betrokken bij de activiteiten van de Brede School. Volgens de gemeente wordt daardoor de kans vergroot dat de kinderen zich beter ontwikkelen.

De komende jaren komen verscheidene Brede Scholen tot stand. De gemeente vervult daarbij een coördinerende en regisserende functie. Waar mogelijk wil de gemeente voorzieningen fysiek dicht bij elkaar plaatsen, om de onderlinge samenwerking zoveel mogelijk te versterken.

Volgens wethouder Yeter Tan (onderwijs, jeugd en zorg) vergroot de Brede School de sociale samenhang in de wijk en zorgt hij ervoor dat ouders werk en zorg kunnen combineren. "Ook bevordert de Brede School de sociale cohesie in de wij, zegt ze."

 

Lees ook:Vijf ‘brede scholen’ aangewezen
Lees ook:Kinderen koken voor de buurt dankzij Nescafé
Lees ook:Groen licht van politiek voor brede school
Lees ook:Gemeente wil vijf ‘brede scholen’
Lees ook:PvdA wil geld vrijmaken voor sport op brede school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.