Kinderen die na de zomer voor het eerst zelfstandig naar het voortgezet speciaal onderwijs gaan, krijgen geen vergoeding meer voor openbaar vervoer. Voor leerlingen die dat geld nu wel krijgen (in leerjaar 2014-2015), heeft de gemeente een overgangsregeling getroffen. Zij behouden hun vergoeding tot zij de school voor voortgezet speciaal onderwijs verlaten.
Die bepaling is opgenomen in een nieuwe gemeentelijke verordening, noodzakelijk geworden wegens verandering van de landelijke wetgeving over leerlingenvervoer. Medio april praat de gemeenteraad er over en die neemt eind april een besluit erover.
Volgens wethouder Jeugd Jeroen Brandes (PvdA) moet de gemeente zich nu eenmaal houden aan landelijke wetgeving. “Eén van de nadelige aspecten van deze nieuwe wetgeving is dat de vergoeding voor openbaar vervoer vervalt voor kinderen die zelfstandig naar het speciaal voortgezet onderwijs gaan.” Hij zegt blij te zijn met het voorstel aan de gemeenteraad een overgangsregeling te treffen voor de nu bestaande groep leerlingen die er gebrui ban maken. Maar nieuwe leerlingen die zelf naar een school voor voortgezet speciaal onderwijs gaan, hebben dus pech gehad.
Lees ook:Gemeente besteedt leerlingenvervoer opnieuw aan
Lees ook:College heeft geen moeite met niet honoreren schoolkeuze van leerlingen
Lees ook:Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind
Lees ook:Meer geld nodig voor leerlingenvervoer
Lees ook:BBA tegen fusie Amstelveen College met provinciale stichting
Na de zomer de nieuwe leerlingen op de fiets.
Het blijkt wel dat jij erg weinig weet van kinderen van het VSO weet.Zelden zoiets doms gehoord. En dat is dan lid van een politieke partij, die zegt dat ze het goede voor heeft met de zwakken in de samenleving .
Gunst, dacht dat het een 1 april grap was.
Recht (op OV) voor Allen!
Zo wordt een groep ouders die het toch al zwaar hebben weer zwaarder belast, terwijl over het algemeen dit zeer specifieke onderwijs verder weg ligt dan voor een kind zonder een probleem.