Gemeente pompt nog meer geld in lokale omroep

B&W willen opnieuw geld pompen in de lokale omroep. Zij stellen de gemeenteraad voor 87 duizend euro extra op tafel te leggen. Daarvan is bijna 48 mille nodig om te kunnen starten met lokale televisie. Verder dekt de gemeente voor dertig mille aan dit jaar opgelopen financiele tegenvallers af. Er ios ook nog eens tuim 69 duizend euro nodig voor de aanschaf van tv-apparatuur, maar dat komt volgens het college uit een al in 2006 door de raad vastgesteld budget. Eerder an voteerde de gemeente 140 duizend euro om de omroep te kunnen laten starten. Ook toen werden voor detig mille 'tegenvallers' gedekt. Daarbaast werd een structurele jaarlijkse subsidie van 40 duizend en een eenmalig krediet van 70 duizend euro beschikbaar gesteld.

 

Volgens de gemeente luisterde in april, twee maanden na de start van de omroep, 11 procent van de burgers regelmatig naar de lokale radio. Uit de Stadspeiling bleek dat een derde van de bevolking gebruik maakt van de kabelkrant. Ruim driekwart van de Amstelveners vindt plaatselijk en wijknieuws belangrijke informatie.
Met TV-uitzendingen wil RTV Amstelveen starten in haar nieuwe onderkomen aan Orion 19, het bibliotheekgebouw in Middenhoven. Daar wordt ook de Vereniging Historisch Amstelveen gehuisvest. De verbouwing van het pand kost bijna zeven ton. RTV Amstelveen, bibliotheek en de vereniging zien hun gezamenlijke locatie als een kans voor intensievere samenwerking op het gebied van cultuur en media.

 

 

Lees ook:RTV Amstelveen moet directeur STRAAL schadeloos stellen
Lees ook:Alleen GroenLinks tegen wegwerken schuld STRAAL
Lees ook:Lokale omroep nog in financiële storm
Lees ook:Huisvesting omroep en VHA kost bijna zeven ton
Lees ook:Gemeente denkt tot oplossing voor tennisveld Amstelland te komen

Eén reactie op “Gemeente pompt nog meer geld in lokale omroep

  1. j

    wordt wel erg proppen in die ruimte…..
    gemeente wees nou verstandig, is er niet een leegstaande (kantoor)ruimte te huren of te kraken?????

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.