Hondenplaag in Bos gevreesd door uitlaatcentrales

In het Amsterdamse Bos wordt een hondenplaag verwacht, veroorzaakt door uitlaatcentrales. Daarom heeft de bosleiding aan de gemeente Amstelveen gevraagd limieten te gaan stellen het aantal per vergunning uit te laten honden. Omdat een dergelijke beperking voor zulke bedrijven ook al door de recreatiegebieden Spaarnwoude, Twiske en Groengebied Amstelland is ingesteld, vreest men dat er nu een run op het Amsterdamse Bos zal ontstaan. B en W hebben nu besloten dat het hoofd van dat bos (het is eigendom van Amsterdam, maar ligt op Amstelveens grondgebied) bevoegd is maximaal vijftien vergunningen voor uitlaatcentrales uit te geven. Dat aantal is nu al bereikt. De gemeente en de boswachterij vrezen overlast voor de recreanten als nog meer bedrijfsmatig uitlaten wordt toegestaan. Wie zich nog aanmeldt met een centrale komt op een wachtlijst. Er mogen maximaal drie hondenuitlaters per centrale worden toegelaten. Per persoon mag men maximaal vijf honden bij zich hebben. Dat geldt ook voor hondenbezitters.

Lees ook:Amstelveen draagt miljoen bij aan Amsterdamse Bos
Lees ook:Slipjacht in Amsterdamse Bos
Lees ook:Boekje over wandelen door Amstelveens Groen
Lees ook:Gemeente wil meer evenementen in de stad
Lees ook:Geld uit Rabofonds voor 3 instellingen AV

Eén reactie op “Hondenplaag in Bos gevreesd door uitlaatcentrales

  1. Asbo

    Ho,ho wel consequent blijven !! Die beperking moeten dan ook voor de de groepen joggers, Nordic-wandelaars, verjaardagpartijtjes en familie-wandelingen gaan gelden om er maar een paar te noemen. Zij jagen met hun gehijg, gepuf, geschreeuw en gestamp schrik aan onder tal van solo-lopende honden om maar niet spreken onder zo’n gezellig spelend groepje honden !! En dan heb ik het nog niet eens over die verschrikkelijke lichaamluchtjes de sportrecreanten achterlaten en door de hoogst verfijnde hondenneuzen nolens volens worden opgesnoven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.