Plannen voor kerkgemeenschap in Westwijk

Een kerkelijke gemeenschap stichten in Westwijk. Dat plan heeft de Stadshartkerk. Die zelf zondags diensten houdt in gebouw De Schakel aan de Keizer Karelweg 94b. In Westwijk wil zijn met het zogenoemde kerkplantingsproject een aparte geloofsgemeenschap voor die wijk starten. Misschien met op den duur diensten in wijkcentrum Westend, maar zover is het nog niet. ‘Wij willen het sociale welzijn van bewoners in en rond Westwijk helpen versterken door het omzien naar elkaar te stimuleren. En we willen met elkaar en anderen helpen Jezus te leren kennen door samen Hem te volgen.’

Bijna twee weken geleden kwam op initiatief van de Stadshartkerk een groep wijkbewoners en leden van verschillende kerkelijke gemeenschappen bijeen om de aftrap te geven de nieuwe christelijke gemeenschap. ‘Kerkplanter’ in de wijk is  Ewoud Holsappel. Het programma wordt volgens hem: helpen, zoeken en volgen. Samen met onder meer de CAMA Gemeente wil hij eden sportweek in Westwijk houden, met hulp van de organisatie Athletes in Action, onderdeel van de op evangelisatie gerichte stichting Agapè. Ook denkt met aan deelname aan andere projecten in de buurt.

Het onderdeel ‘zoeken’ van het programma slaat op spiritualiteit en kan bijvoorbeeld inhouden dat een cursus voor kennismaking van het christelijke geloof – een zogenoemde Alpha cursus – wordt gehouden.

Tenslotte gaat het om ‘volgen’ van Jezus, door eerst een kring in de wijk te vormen voor een groep ongeveer tien mensen. Het is de bedoeling dat de leden ervan gaan brainstormen over de start van de nieuwe christelijke gemeenschap, waarvan zij zelf het begin vormen. De hoop en verwachting, in elk geval de bedoeling, is dat er de komende jaren nieuwe kringen bij komen.

In de bijeenkomst die als aftrap gold, zeiden sommigen blij te zijn dat er voor de wijk nu (kerkelijke) plannen zijn. Verscheidene wijkbewoners meldden zich om te helpen meebouwen. Deze week verschijnt de tweede Nieuwsbrief van “Kerk voor Westwijk” om belangstellenden steeds op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen van het project. Programmaboekje, presentatie en  antwoordformulier zijn op te vragen via e-mail: [email protected]. Daar kan men zich ook melden voor de Nieuwsbrief, die eenmaal pet zes weken verschijnt.

 

Lees ook:Fotopuzzeltocht van ‘Kerk voor Westwijk’
Lees ook:Fotopuzzeltocht in Westwijk
Lees ook:‘Aan Tafel’”: cursus over christelijk geloof
Lees ook:Ongelovigen moegn aan de slag in nieuwe Westwijkkerk
Lees ook:Athletes in Action in Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.