GroenLinks: bijdrage gemeente dierenarts minima

Stieneke  Kruijer

Stieneke Kruijer

Ook mensen met een minimaal inkomen moeten er een huisdier op na kunnen houden en de gemeente moet dan maar bijdragen aan de kosten voor een dierenarts. Dat vindt gemeenteraadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks.

Zij verwijst naar een proef in Amsterdam, waarbij de gemeente een deel van de kosten op zich neemt. Kruijer wil weten of die regeling ook in Amstelveen kan worden ingevoerd.

Volgens haar blijkt uit onderzoek dat mensen met weinig geld wegens de eraan verbonden kosten nogal eens te lang wachten met inschakelen van een dierenarts voor hun zieke huisdier. Ook in Amstelveen, denkt Kruijer. “Zowel voor de baas, als uit oogpunt van dierenwelzijn is dit een onwenselijke situatie, vindt ze.”

De proef in Amsterdam loopt tot september. Mensen met een Stadspas kunnen korting krijgen van € 37 op een consult bij de dierenarts. De dierenambulance Amsterdam voert deze regeling uit.

Wethouder Veeningen heeft laten weten bereid te zijn na de Amsterdamse proefperiode, afhankelijk van de resultaten, te overwegen ook in Amstelveen een arrangement voor minima met huisdieren op te zetten.

 

 

Lees ook:GL: gemeente moet dierenarts minima betalen
Lees ook:GroenLinks: Minder eigen bijdrage huishoudhulp
Lees ook:AVA wil fonds en voedselbank voor dierenarts minima
Lees ook:Dierenambulance dag en nacht paraat
Lees ook:Gemeente in zee met dierenambulance R. Venen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.