Gemeente in zee met dierenambulance R. Venen

Bot (midden) bij dierenambulance

Bot (midden) bij dierenambulance

Niet Dierenambulance Amsterdam, die meer dan 30 jaar gratis ook in Amstelveen reed, maar die in Ronde Venen hebben B&W – tegen betaling van naar schatting 28 mille per jaar - gecontracteerd voor het ophalen van gewonde dieren.  

GroenLinks ging daar in de gemeenteraad eind vorig jaar tegen te keer, omdat zij het zuinig gezegd niet netjes vond het bedrijf in Amsterdam te laten barsten nu er geld op tafel moest komen. Verantwoordelijk wethouder Peter Bot zei, min of meer als doekje voor het bloeden, nog wel met Amsterdam te willen praten. Daar is blijkbaar niks uitgekomen. Trouwens, toen GroenLinks begon te kermen, was een contract (op 15 november) al getekend.

De Amsterdamse organisatie kon het zich financieel niet meer veroorloven nog langer gratis dieren in Amstelveen op te halen en wilde graag een contract met die gemeente. Maar die besloot dat, nu het toch geld moest gaan kosten, kennelijk liever met Dierenambulance de Ronde Venen Amstelland. Dieren in nood worden op basis van een jaarcontract dit jaar door die instantie opgehaald.

In een persbericht laat de gemeente weten dat ophalen van hulpbehoevende wilde vogels, zoog- en andere (huis) dieren eigenlijk geen wettelijke verplichting voor haar is, maar zij wil er,  nu Amsterdam uitviel, toch wel een regeling voor.  Aldus hebben B&W dus besloten. GroenLinks had de zaak aangekaart, toen de financiële tegenslag voor de Amsterdamse ambulance bleek dor het wegvallen van een hoofdstedelijke subsidie. De gemeente gaat uit van maximaal 800 ritten per jaar (á 35 euro per rit) ten behoeve van dierennoodhulp. Achteraf wordt het werkelijke aantal ritten afgerekend. De dierenambulance is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op nummer 06-53315557.

B&W zeggen aan twee organisaties uit de regio een offerte te hebben gevraagd, dus blijkbaar ook aan de Amsterdamse, hoewel met Ronde Venen in feite al in november een contract was gesloten. Het zegt nu dat voor één jaar te hebben gedaan met Dierenbescherming Nederland. In opdracht daarvan verzorgt de Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland  het ambulancevervoer. Er werken voornamelijk vrijwilligers, opgeleid om gewonde dieren de juiste hulp te kunnen geven, dan weg in te schatten of een dier naar een dierenarts  moet. De maximale aanrijdtijd bij een gewond dier is 45 minuten. Is er geen spoedgeval, dan zal er met de beller een tijd worden afgesproken. Inwoners van Amstelveen die zelf geen vervoer hebben om hun dier bijvoorbeeld naar de dierenarts te brengen kunnen op eigen kosten ook van de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland gebruik maken. Ook van de afgewezen Dierenambulance Amsterdam trouwens. Alarmnummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar: 06-53 31 55 57. Tussen 22.00 en 07.00 alleen voor spoedgevallen.

Lees ook:Gemeente praat toch met dierenambulance
Lees ook:GL: Noodhulp dieren niet louter geldkwestie
Lees ook:Dierenambulance dag en nacht paraat
Lees ook:Zorg GroenLinks over Dierenambulance
Lees ook:Amstelveen in regionaal servicepunt arbeidsbemiddeling

Eén reactie op “Gemeente in zee met dierenambulance R. Venen

  1. gerben

    Vrijwilligersprijs Amstelveen is zoek..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.