Dierenambulance dag en nacht paraat

DIERENAMBULANCE BIEDT HULP(Door Jan Demming en Johan Th. Bos)

Nadat de Amsterdamse dierenambulance jarenlang vrijwel gratis in Amstelveen had gereden, maar in financiële moeilijkheden kwam, koos de gemeente nu zij moest gaan betalen, voor de goedkopere Dierenambulance Ronde Venen / Amstelland. Die rijdt nu dus ook in Amstelveen en 24 uur, zeven dagen per week, te bereiken via 06-53315557.

Doel: eerste hulp en eventueel vervoer naar de dichtstbijzijnde dierenarts of kliniek bieden aan zieke of gewonde dieren. Het betekent dat de ambulance de volgende diensten op zich neemt:

- eerste hulp en vervoer gewonde (verkeers)slachtoffers en zieke dieren naar dierenarts, dierenziekenhuis of opvangcentra;

- vervoer van dieren naar elke gewenste bestemming, zoals de veterinaire kliniek voor kleine huisdieren in Utrecht;

- vervoer van overleden dieren naar een huisdierencrematorium, begraafplaats of destructiebedrijf;

- begeleiding en advies eigenaren bij overlijden van huisdier;

- vervoer van geopereerde dieren van dierenarts of dierenkliniek naar elke andere bestemming.

Overlijden

Bij overlijden van een huisdier kan men de dierenambulance bellen. Die zorgt haalt het dier op (thuis of bij de dierenarts) om – naar wens- het te laten cremeren,  begraven of aan te bieden voor destructie. De dierenambulance begeleidt en adviseert bij het nemen van een beslissing. Zij haalt ook dode huisdieren op die langs de weg liggen en registreert die. Genummerd worden zij dan 14 dagen in de koeling bewaard. Als zich een eigenaar meldt, kan diekomen zien of het om zijn of haar dier gaat. De eigenaar kan ook gelijk afscheid nemen en vertellen wat er met het dier moet gebeuren. Komt er geen eigenaar, dan wordt het dier na 14 dagen naar een destructiebedrijf afgevoerd.

Vrijwilligers

De Dierenambulance zoekt dingend vrijwilligers. Dierenliefde en  minimaal 1 jaar rijervaring zijn de belangrijkste eisen.  Verder is handig dat men minimaal 6 uur per week beschikbaar is. Bij wie dienst heeft, staat de ambulance voor de deur. Er wordt gereden van Aalsmeerderbrug tot de A2 bij Vinkeveen. Vereiste is dat men in de regio woont. Na een inwerkperiode, waarin  de neiweling een aantal keren meerijdt met één van de ervaren vrijwilligers, gaat die zelfstandig en volgens rooster rijden.

Voor wie na de inwerkperiode zelfstandig wil rijden, wordt een cursus EHBO voor dieren verzorgd. Ook kan men een dagdeel met één van de ervaren vrijwilligers meerijden om zich te oriënteren.

Informatie: 06-20634734 of [email protected].

Lees ook:Gemeente in zee met dierenambulance R. Venen
Lees ook:Zorg GroenLinks over Dierenambulance
Lees ook:GroenLinks: bijdrage gemeente dierenarts minima
Lees ook:GL: gemeente moet dierenarts minima betalen
Lees ook:Kerstactie voor Dierentehuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.