Repetities cantate in Paaskerk gaan starten

Anthem met Leo Kramer in PaaskerkVoor de gloednieuwe cantate ‘Wie zin heeft’, die 30 oktober wordt uitgevoerd, s starten maandag 26 september (20.00 uur) de repetities. Die vinden, net als de uitvoering, plaats in de Paaskerk, Augustinuspark 1.

Teksten en muziek van Nico Hovius zijn geïnspireerd op Bachs beroemde koffiecantate. De uitvoering vindt plaats na de ochtendviering om 11.30 uur, onder het genot van een kop koffie. ‘Wie zin heeft…‘ wordt uitgevoerd door het koor Anthem met iedereen die mee wil zingen. Leo Kramer dirigeert en Peter van Dongen bespeelt de vleugel. Wie wil meezingen, kan kijken op www.paaskerk-amstelveen.nl of bellen met Janet Parlevliet (06 17437908).

De tekst van de cantate is geschreven door zes kerkleden: Anne Marie Dees, Cynthia Kramer, Janet Parlevliet, Koos Hagen, Mareke Kniep en Gert Jan Slump. De muziek voor de cantate is geschreven door Nico Ph. Hovius.

Er is een vierdelige cantateserie ontwikkeld, uit te voeren in de periode 2015 – 2017. Steeds op basis van een oude Bachcantate. Voor de eerste cantate, die werd uitgevoerd door Alegría, stond de cantate ‘Gott der Herr ist Sonn und Schild’ model (BWV 79). Bijzonder in de opzet is dat elke cantate steeds door een ander koor wordt uitgevoerd. Deze tweede keer is het de vrolijke, operateske cantate ‘Schweigt stille, plaudert nicht’ (BWV 211) die dirigent Leo Kramer uitkoos als uitgangspunt voor uitvoering door zijn koor Anthem, aan te vullen met projectleden.

In 2017 volgen nog twee cantates: op zondagmiddag 5 maart, uit te voeren door de Cantorij van de Paaskerk (wederom aan te vullen met projectleden) onder leiding van Leo Kramer, en de vierde, afsluitende cantate op zondagmorgen 4 juni, de eerste pinksterdag. Die zal dan worden gezongen door alle koren samen: Anthem, Alegría en de Paaskerkcantorij samen met wie wil meezingen.

 

Lees ook:Première cantate in Paaskerk
Lees ook:Cantate ‘Licht, raak ons aan’ in Paaskerk
Lees ook:Kerstconcert en vernieuwd orgel in Paaskerk
Lees ook:Kruiswoorden en Paaswake in Paaskerk
Lees ook:Nacht van het Toeval in Handwegkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.